Ето схемите за кражби на европари в земеделието

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/eto-shemite-za-krazhbi-na-evropari-v-zemedelieto/15216 SvobodnoSlovo.eu
Ето схемите за кражби на европари в земеделието

„Как работят схемите за кражби на европари в земеделието? Нямаш животни, но си описал, че имаш. Разбираш, че ще ти дойде проверка от самите проверяващи. Вземаш животни за показване от консултанти, които организират цялата схема.

Едни и същи животни се представят по 20 пъти в различни ферми при проверките. Но парите не миришат и животновъдите ги вземат...Как се обяснява бумът, който имахме с тиквите неотдавна. Реално са 12 000 дка, но понеже се отчитат на площ, а не на реално произведен килограм, сме писали 170 000 дка. При първото си управление сегашният министър Танева го направи това чудо. А 48 души си разделиха 17 000 000 лв. Само тикви няма. Опитах да взема 200 кг накуп, колеги сме - няма в цяла България, а много търсих и още по-трудно намерих”, разказа в предаването на Люба Кулезич в Евроком секретарят на Асоциация Български пипер Георги Василев.

Именно той пусна удивително наглите думи на земеделския министър Танева, която на няколко пъти приканва селскостопанските производители да правят измами по европрограмите.

Той разказа за драмата в своя сектор, където от 300 000 дка при соца, днес имаме реално производство на 22 000 дка или почти 15 ПЪТИ по-малко. И няма как да има български зеленчуци в хипермаркетите.

„Във веригите ви продават кисела вода за зеленчуци”, разказва топекспертът.

В следващия броя очаквайте: как мамят и разоряват селското ни стопанство зърнопроизводителите, от които бе излъчена в политиката Десислава Танева като представител на онези 100 души, които си делят повече от 1 млрд.лв. годишно.

И защо тя отстрани единствения си експертен заместник-министър, за да не си вре носа в тайните й тетрадки.

За другия – Насо Мафията, да е жив и здрав, дошъл в министерството от поста на мъжка секретарка на най-едрия консултант в агросектора сме писали много: вижте на 19min.bg

https://19min.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.