Евгений Дайнов: Борисов определено дава фира, този път станаха изключително нагли

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/evgeniy-daynov-borisov-opredeleno-dava-fira-tozi-pat-stanaha-izklyuchitelno-nagli/13288 SvobodnoSlovo.eu
Евгений Дайнов: Борисов определено дава фира, този път станаха изключително нагли

Такава подкрепа от страната за протестиращите в София не съм виждал от четвърт век. Българското общество има други мисли, нагласи и щения. Това притиска управляващите. Борисов определено дава фира. Седи на пън и срича от хартийка пред другите двама, които са по-грамотни от него и го изпитват. Тези хора са изтерясали, те знаят, че са под натиск и от вън.

Това каза по ТВ7/8 политологът Евгений Дайнов. „Доста хора от техните се ориентират накъде да скочат. Те са в период на разпад. Губят гласове. Някакво ядро от чиновници се е стегнало. Когато тези чиновници видят къде е силата, това ядро ще започне да се пръска.

Това е бавно разпиляване на силата на Борисов. Първо се пропука неговата основа-села и малки градове. Това стана миналата година пролетта. Те ми се обадиха миналата година и ме помолиха да кажа на Борисов да спре да се излага. Ерозира базата, след това и големите градове.

Когато контролираш прокуратурата и всички медии, властта се превръща в мачкане. А то опира до всяко семейство. Всяко семейство има уволнен, заплашван човек. Когато тази разширяваща се авторитарна власт опре до всяко семейство, си казваш: „Опаааа“. Българинът трудно понася арогантното и нагло демонстриране на сила. Българинът иска закон и ред. хората видяха, че могат да те смачкат във всеки един момент. „Борисов 3“ е различна конструкция от „Борисов 1 и 2“.  Той конструира чисто феодален модел. Това е най-крехката конструкция в света. Кристиян Таков го беше надушил още по времето на „Борисов 2“. Този път станаха изключително нагли“

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.