ФИЛМИ ЗА ЗОМБИТА

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/filmi-za-zombita/54694 SvobodnoSlovo.eu
ФИЛМИ ЗА ЗОМБИТА

Всичко прецакахте. Но на това не трябваше да посягате.
Великият сюжет за зомби апокалипсис е счупен и според мене - подигран в сериала “LAST OF US”.

Вирус, гъби растящи в мозъка на човека, тичащите зомбита, Педро Паскал - всичко това беше полово неутрална територия. Вече не е. Дори в един Апокалипсис не ни оставяте на мира.

Вместо зомбита “LAST OF US” ни предлага любов между мъже. Красиво е. Те са едни от нас.

Съветската пропаганда не стигна до това - покрай зомбита да рекламира партийна принадлежност. 

Това ще е апокалипсис наистина - половата принадлежност в демокрацията да се тълкува като партийната принадлежност в социализма.

Пандемия, бродещи зомбита, обществен упадък, военно положение, търсене на в@касини, нулев пациент, бомби в Джакарта, имунен отговор - това е класика.

И на този фон двама възрастни брадати мъже откриват любовта. Човек поглежда етикета - какво точно гледа. Да, любовта е във въздуха.

Между другото, това е сериал без нито една хубава жена. Предполага се, че козметиката запада по време на Апокалипсис. Кино без секссимволи. Точно по ленински.

Възхишавам се на “Зомбиленд”, “Заразно зло”, “Z-та световна война” и англиския вариант “28 дни”. Там зомбитата са зомбита. Всеки е обичан и всеки има риск да се превърне в зомби. Зомбитата на Корпорация “UMBRELLA” се бореха с една почти гола, но въоръжена Мила Йовович. В “LAST OF US” имаше хронологично географско гей-разпределение - в карантинна зона всички бяха хетеро, в тайното имение на гей-двойката мъже всичко беше любов. И само там имаше топла вода. Е, дразните ме.

Ама да не ви развалям удоволствието, защо ви разказвам всичко. 
Защото няма много за разказване. Чакаш зомбита, идва любовта. Просто пада в дупката.
Любовта спасява от зомбита. 
Затова филми за гей-зомбита няма. А трябва. 
Защото вече се чудя - кои точно филми са филми за зомбита? 
Заклевам се в брадата си - по-голяма съсипия на цял жанр не бях виждал. 

Непростимо е, би казал Клинт Истууд. Ама с него никой не ни пита.

Мартин Карбовски

https://www.lentata.com/

3 Коментара

Да, бе

преди 1 година

Защо гледаш това? За да видиш дъното на Холивуд? Там няма дъно, те си кОпат без да спират. 90% от мъжете искат да станат жени, защо? Нали уж н@ силиетО над жените ще борим? Виж изказването на Мъск по този повод - иска доживотен затвор за лекари, сменили оперативно пола на непълнолетни. Отворете Туитър и малко почетете.

Коментирай

Дядо

преди 1 година

Чудя се,понеже съм стар,това гей да не би да значи просто ПЕДЕРАСТ???

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.