Гешев смени плочата относно данните на Божков, вече иска да се проверяват

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/geshev-smeni-plochata-otnosno-dannite-na-bozhkov-veche-iska-da-se-proveryavat/15338 SvobodnoSlovo.eu
Гешев смени плочата относно данните на Божков, вече иска да се проверяват

Държавният обвинител Иван Гешев направи рязък завой и смени тезата си относно данните, които изнесе хазартния бос Васил Божков. Според новата му позиция задължение на прокуратурата е да провери всички изнесени доказателства и от двете страни, независимо дали става дума за анимация, комикси или ”нещо друго забавно”.

Гешев заяви, че бизнесменът Васил Божков е изпратил сигнал до главния прокурор и по мейл. Постъпил е и сигнал от “едно издание, близко до г-н Цветан Василев, заяви още Гешев. И двата сигнала са разпределени към компетентен прокурор, който може да прецени какви действия да извърши.

Това заяви държавният обвинител пред журналисти по време на спецакцията срещу битовата престъпност в Ябланица.

"Главният прокурор определя приоритетите и целите на прокуратурата, той не наблюдава конкретни досъдебни производства. Сигнали във фейсбук - не е нормалният начин за подаване на такава информация, но всеки преценява по какъв начин да осъществява защитната си стратегия - обвиняем и подсъдим. Така, както други подсъдими и обвиняеми, които имат медийно влияние като г-н Прокопиев, Огнян Донев, Цветан Василев - преценяват дали, кога и доколко да подкрепят други подсъдими лица, като г-н Божков, включително и медийно и като политическа пропаганда”, заяви Гешев.

По думите му задължение на държавното обвинение е да проверява както доказателствата в подкрепа на обвинението, така и доказателствата, оневиняващи обвиняемия в досъдебната фаза.

Любопитното е, че това влиза в пълно противоречие с тезата на Гешев преди седмици, когато той категорично обяви, че няма да се занимава с доказателства, изнесени от обвиняеми лица. Тогава на дневен ред бяха разпространените между Васил Божков и Vladi Goranov кореспонденции.

“Прокуратурата е длъжна да провери всички обстоятелства и конкретният прокурор ще ги провери, независимо дали са анимация, комикси или нещо друго забавно”, каза още Гешев.

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.