Гледайки Терзиев (и далеч не само него) той е олицетворение на изпълнените цели на дедите му

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/gledayki-terziev-i-dalech-ne-samo-nego-toy-e-olicetvorenie-na-izpalnenite-celi-na-dedite-mu/112676 SvobodnoSlovo.eu
Гледайки Терзиев (и далеч не само него) той е олицетворение на изпълнените цели на дедите му

Инфантилните извинения на Терзиев ми звучат като лафчетата дет си пускахме в детската градина - "ти ще ме утрепеш, пък ще ми кажеш извинявай."

Казвал съм го и друг път, но сега е удобен момент да го припомня. Партийният преврат срещу Тодор Живков от висшата и средната номенклатура на БКП и ръководните фактори в армията и ДС беше извършен по няколко причини, но най-важната от тях беше, че в тогавашния режим нямаше гаранция, че властта, привилегиите и облагите могат да бъдат наследявани. И това беше голямата болка на тези хора - че няма гаранция, че децата и внуците им ще задържат ограбеното и затова спретнаха преврата.

Гледайки Терзиев (и далеч не само него) той е олицетворение на изпълнените цели на дедите му - държавата завинаги да им е частна собственост и да са абонирани за властта, въпреки че никой не ги иска.

Даниел Божилов 

1 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.