Гнило е, много е гнило, когато един човек може да умре, самото защото е имал безкъсметието да бъде психично болен!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/gnilo-e-mnogo-e-gnilo-kogato-edin-chovek-mozhe-da-umre-samoto-zashtoto-e-imal-bezkasmetieto-da-bade-psihichno-bolen/133168 SvobodnoSlovo.eu
Гнило е, много е гнило, когато един човек може да умре, самото защото е имал безкъсметието да бъде психично болен!

Тази вечер 22.54 ми се обади дежурният ни лекар - един за 130 болни, по повод влошеното кардиологично състояние на един от живеещите в болницата ни психично болни. Състоянието е много сериозно и се налага спешна кардиологична хоспитализация. Екипът на спешна помощ идва за няколко минути, но след разговор с началника на филиала в Нови Искър, отказва да транспортира болния до спешна кардиология, защото "винаги връщат вашите пациенти и после си имаме разправии, трябва да имате уговорка с някоя спешна кардиология за хоспитализация".

Да, точно така - ПО НЯКАКЪВ БЕЗУМЕН РЕГЛАМЕНТ това наистина е така - трябва да има уговорка за превеждане на пациент по спешност!?!?!?! Наредих на дежурния ни лекар да потърси съдействие от дежурния по МЗ. Оказва се жена, която за разлика от случая на 1.05, когато друг дежурен се държа арогантно и отказа съдействие, този път веднага съдейства - дава телефонни номера и нашият лекар започва да звъни. Между другото, когато има нужда от спешна психиатрична хоспитализация дежурните по МЗ ми звънят директно на мен по всяко време на денонощието, никога не са ми звъняли колеги или други служители в такива случаи.

Та, колегата започва да звъни като телефонистка. Единствено само в Пирогов има свободно легло и човекът ще бъде приет там. Отново само Пирогов реагира веднага и адекватно. Другите нямат места за психично болния. Защо ли не ме учудва!

Вече е време да направя и ще го направя - предложение до МЗ да закрият държавните психиатрични болници. Явно психично болните са в тежест на обществото, защо да ги лекуваме изобщо. Да махаме тези бивши хора, така няма да се налага да поддържаме и кимизарниците, наречени болници, в които те живеят в мизерия. А ще спестим и от мизерните заплати /ПСИХИАТРИЯТА НЯМА КЛИНИЧНИ ПЪТЕКИ!!!!/ на работещите в тях!

Писна ми от двуличие и псевдозагриженост.

Медиите - Денят започва, @ Тази сутрин, Здравей, България, Твоят ден и всички останали, спрете да ни занимавате с фалшиви подписи, пудели, измамници, опегета с главни секретари и други подобни мизерници, вижте какво става. ОСЕМ МИЛИАРДА се разпределят в българското здравеопазване. Но те не са за психично болните, защото последните са бивши хора😡

Не забравяйте, че ВСЕКИ ЕДИН ОТ ВАС или ВАШ БЛИЗЪК - СИН, ДЪЩЕРЯ, БРАТ, СЕСТРА, МАЙКА, БАЩА може да попадне от другата страна на бариерата. И тогава адски боли. Виждала съм го ХИЛЯДИ пъти за ТРИДЕСЕТТЕ ГОДИНИ работа в Курило. Когато дойде тази среща, рухват светове!!!

Гнило е, много е гнило, когато един човек може да умре, самото защото е имал безкъсметието да бъде психично болен!😡😡😡😡

Цветеслава Гълъбова

3 Коментара

Посетител

2 months before

Уважаема доктор Гълъбова! Хайде да си признаем основната причина здравеопазването ни да е така - защото е СТОКА! Вие - търговци, а ние - клиенти... Докато гледаме на здравето по този начин, промяна няма да има! Спасението (според мен) е да се възстанови оплютата и обругана навремето от редица ваши колеги система "Семашко"! Дай Боже, да станете депутат и ако - заедно - с вашите колеги/съпартийци и прочие подемете акция за промяна на здравеопазването, най-вече болниците и другите здравни заведения да са регистрирани по Закона за здравето, а не по Търговския закон, както е досега... Христос Воскресе и късмет!

Коментирай

Реалист

2 months before

Безкрайно уважение за д-р Цветеслава Гълъбова! Психичните заболявания са най-тежките и трудно лечими, а лекар, който ги лекува е невероятен герой! Бях на 25, когато майка ми се разболя от тежка депресия, сираче, работило от 15-годишно...Лекуваха я в Александровска, много добри лекари, трудна работа... Трябваше да работя и да се грижа за нея, добре че съученици ми помогнаха с лекарство от Швейцария, което се оказа, че имаме и тук... Дадох каквото трябва, за да й сложат системи с това лекарство. Майка ми и досега е юнак и по-голям борец от всички нас! Благодаря на Бог! Жал ми е за психичноболните, най-чувдствителните хора. Има начин да се лекуват...

Коментирай

Поклон

2 months before

за д-р Гълъбова!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.