Хампарцумян: Няма много хора, които могат да правят "супербанкноти"! Най-добре е да не обменяте големи суми в кеш

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/hamparcumyan-nyama-mnogo-hora-koito-mogat-da-pravyat-superbanknoti-nay-dobre-e-da-ne-obmenyate-golemi-sumi-v-kesh/145206 SvobodnoSlovo.eu
Хампарцумян: Няма много хора, които могат да правят "супербанкноти"! Най-добре е да не обменяте големи суми в кеш

Криминалитета търсят всички възможни вратички да работят срещу легалните системи на държавата. Много е важно, че има задържани, защото няма много хора, които могат да правят такива "супербанкноти". Това каза банкерът и финансист Левон Хампарцумян в предаването "България, Европа и светът на фокус“ на Радио "Фокус“ по повод новината за разкритата от ГДБОП нелегална печатница за фалшиви пари в Шумен.

"По-големите измами стават в дигиталния свят на финансите", добави той.

По думите му при най-малко съмнение за фалшиви банкноти трябва да се отиде в банка и да се провери дали те са истински или фалшиви. От там нататък банката поема неща. "Най-добре е да не се обменят големи суми в кеш - тогава вече сте защитени от фалшиви пари или поне от големи количества фалшиви пари,“ посъветва той.

Според банкера финансите на държавата са в относително добро състояние, което се потвърждава и дадената от международната рейтингова агенция "Фич“ положителна перспектива за България. Икономиката расте, макар и с не много високи темпове, безработицата е ниска, "така че не би трябвало да бъдем свръхкритични по отношение на финансите,“ каза той и допълни, че България има нужда от работеща икономика и предсказуема среда за правене за бизнес, а пак финансите са само измерителят на успеха в реалната икономика.

Тепърва трябва да се формира Бюджет 2025 и да мине през рационални промени в Министерски съвет и парламента. Точно затова не трябва да се гледа алармистки към него, тъй като според Левон Хампарцумян в момента се говори предимно предизборно, а не рационално за новия бюджет на страната. "Бюджетът трябва да бъде рационален, трябва да осигури евентуално по-добри условия за бизнеса, както за българския, така и за чужд бизнес, който бихме привлекли. Добрата новина е, че българската икономика, която все пак се базира на 60-70% частен бизнес, успява да се нагоди към новите условия в света.“

https://www.focus-news.net/

2 Коментара

Иван Пеев

2 hours before

Ха-ха-ха, кога от химик Хампарцумян стана банкер? Той отново доказа факта - арменското знаме е парче плат метър на метър, а на него уста - два на два. В добро състояние са банките, заради "развързаните" им ръце, а състоянието на икономика започна "изсветлява" - Германия в рецесия, цехчетата, които я обслужват затварят един по един. Сега приключва и войната в Украйна и ВПК (военно промишления комплекс) ще се спихне, а от там и бюджет и БВП - в кошчето. Енергетиката вече не внася, а изнася пари, кой ще осигури парите на държавата? Вероятно Левончо. Попитайте го как.

Коментирай

ГУРУ

45 minutes before

Теглете си парите или купувайте злато, крипто, че много скоро ще направят най-голямата кражба за всички времена! 🤡

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.