Институции си отменят взаимно решенията.  Комисии изпълняват политически поръчки

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/institucii-si-otmenyat-vzaimno-resheniyata-komisii-izpalnyavat-politicheski-porachki/119666 SvobodnoSlovo.eu
Институции си отменят взаимно решенията.   Комисии изпълняват политически поръчки

Институции си отменят взаимно решенията. 

Комисии изпълняват политически поръчки. 

Партии водят жестоки войни, арестуват се, а накрая правят безпринципни сглобки. 

В един все по-задълбочаващ се разпад на институциите и легитимността на политическите субекти в рамките на Либералната Демокрация у нас, логичният резултат и отговор е трайбализмът. Връщане към племенното, към клановото. Доверие в хора, които познаваш лично, вместо в общи и теоретични структури като институции, партии, комисии. Затова на изборите утре ще гласувам само и единствено кланово, племенно, въз основа на това кого познавам лично и за кого мога да гарантирам с пълна увереност. 

Нарочно в разрез с тоталната измишльотина "ден за размисъл" ще споделя, че при мен този човек в листите за общински съвет в София е Драгомир Младенов с номер 76: 110, на когото тази година предадох председателското място на Младежкия Консервативен Клуб, и с когото от две години (плюс Давид Александров от РОД) организираме Шествието за Семейството. Истински вярващ човек с непоклатими консервативни възгледи, на когото първите думи след предложението да бъде в листата са били "ама нали знаете, че ако ме карате да гласувам джендърски неща напускам?". 😂

И вярвам, че ще го направи. 

Призовавам и всички вас да намерите такъв човек в неделя - някой, комуто вярвате лично, а не през подарена вторично от партия или обществен балон легитимация. И е време като цяло да започнем възстановяването на силните лични, племенни и квартални връзки помежду си, разпаднали се в атомизацията на модерността. Срамота е да не си познаваме половината съседи, а на избори да не сме срещали на живо дори един човек, за когото гласуваме. 

Колкото и да повтарят тази мантра либералите, здравите общества не са тези със "здрави институции", а всъщност тези със здрави обществени връзки - семейни, родови, квартални, племенни, регионални. Аз пред урната се доверявам на истински хора, които познавам, пред имагинерни партийни програми и послания. Направете го и вие.

Кристиан Щкварек

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.