Иван Гарелов пред 7/8: При война между Турция и Гърция целият ЕС ще защитава Гърция

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/ivan-garelov-pred-78-pri-voyna-mezhdu-turciya-i-garciya-celiyat-es-shte-zashtitava-garciya/15198 SvobodnoSlovo.eu
Иван Гарелов пред 7/8: При война между Турция и Гърция целият ЕС ще защитава Гърция

Международните коментатори започнаха да изчисляват коя от международните сили кого ще подкрепи при война. При война НАТО не може да се намеси на нито една от двете страни, ако Гърция се позове на договора 51, ще го блокират. В ЕС обаче има същата точка, ако страната бъде нападната от външна сила, целият ЕС трябва да се заеме със защитата, така че позициите на ЕС са много силни.

Според мен Русия ще гледа да помири Турция и Гърция, а САЩ се стремят да не загубят нито една от двете страни.Така Иван Гарелов кочентира напрежението между Турция и Гърция в „Студио Хъ” по Телевизия 7/8.

След като Турция помогна за победата в Либия, сключи споразумение с либийското правителство за шелфа между Либия и Крит – така че в тази част от Средиземноморието гърците не могат да прокарат този тръбопровод, който споменах. Военното преимущество е на страната Турция, която натрупа и боен опит, те воюваха и в Сирия. Силата на Гърция е в международната намеса, ако все пак избухне война. Гръцкият министър каза, че сме готови за война, ако се наложи да защитаваме нашите интереси. Турският каза, че война няма да има, но в контекста заяви, че гърците са толкова слаби, че едва ли ще се осмелят да воюват, по-добре си трайте, обясни той с примери

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.