ИЗКУСТВОТО НАПУСКА. ОСТАВАТ ПОЛИТИКАТА И ПОСРЕДСТВЕНОСТТА

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/izkustvoto-napuska-ostavat-politikata-i-posredstvenostta/220 SvobodnoSlovo.eu
ИЗКУСТВОТО НАПУСКА. ОСТАВАТ ПОЛИТИКАТА И ПОСРЕДСТВЕНОСТТА

Ето какво заглавие четем тази вечер в една от сороските платформи - "Площад Славейков": "Вътрешно разследване на "лицето Александър Морфов" за дискриминация". Текстчето звучи злорадо. Соросоидите и депесарите предвкусват триумф. Цялата посредственост начело с директора Василев е строила бойната си фаланга и се готви да атакува под звуците на зурни и тъпани - като през Средновековието. Морфов ще бъде "съден" за "политическа дискриминация", но всъщност той е истинската жертва на политическата дискриминация. И на дискриминацията на посредствените навлеци в културните институти. Идва ми на ум ботевият стих от "Хаджи Димитър":

"В таз робска земя ще да загине

и тоя юнак ..."

Век и половина подир гибелта на Хаджи Димитър, пак Доган се разпорежда в "таз робска земя". Сега е решил да докопа светинята, наречена на името на Вазов. Мафията отдавна мечтае да командва "културата".

Мисля, че ако Доган е интелигентен, за какъвто го смятат, сам ще отзове тази разпищолила се "пиарка" от поста, който никак не е лъжица за нейната уста. Излизането й от театъра ще успокои духовете.

Но ако нейните безсмислени оплаквания продължават и Морфов бъде унизен ...

Е, тогава, надявам се, с него да си тръгнат всички талантливи актьори, режисьори и служители на Народния театър - ако имат елементарно чувство за чест. Нека Василев и "пиарката" му останат сами. И да играят абсурдния си спектакъл сред кънтящата пустота на напуснатата от изкуството сграда.

Милена Върбанова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.