Как цървулът стана трандафор  /или поне себеоценката му се издигна на това ниво/

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/kak-carvulat-stana-trandafor-ili-pone-sebeocenkata-mu-se-izdigna-na-tova-nivo/115826 SvobodnoSlovo.eu
Как цървулът стана трандафор  /или поне себеоценката му се издигна на това ниво/

Как цървулът стана трандафор 
/или поне себеоценката му се издигна на това ниво/

Имало едно време един цървул. Бил красив за естеството си и критериите на съсловието си - добре оформен, с къс косъм, удобен като стъпиш на него. Бил направен от качествена кожа и наистина изглеждал добре. Обаче сред своите. Да, но един ден попаднал в голям град. И какво да види. По улиците почти нямало като него, а само едни черни, лъскави и заострени отпред чепици. Гражданите им казвали трандафори и определено ги тачели много - стъпвали гордо с тях, лъскали ги с вакса и ги пазели от кал и вода.

Гледал ги нашият селски хубавец и в него започнала да се надига злоба и люта завист. Как той, дето бил ръчно направен и толкова удобен да стъпиш върху него, тук предизвиквал само насмешка и подигравка. С какво го превъзхождал пустия му трандафор. Ами просто с това, че е нов, модерен и желан от всички - просто трандафор.

И решил цървулът да стане трандафор. А как да го направи? Много просто - решил калният цървул да настъпи лъскавия трандафор и докато всички му се карали, че не се е опазил чист и лъскав, цървулът се качил на един баир и изкрещял “видяхте ли какво мога аз, видяхте ли мръсния трандафор, а? Кой го направи, кой? Аз го направих, аз простият цървул овъртолих в калта гордия трандафор! Хайде сега, кажете кой е по-трандафор - аз или тоя кален бивш лъскав трандафор”😂

Цветеслава Гълъбова

5 Коментара

Венелина начева

преди 8 месеца

Ами въпросната псевдо лекарка по лудата от пациентите си защо не се огледа в огледало за да види добре колко много по-голям цървул е.Защо не види по старите си снимки на какво прилича не беше дори сресана,но сега и пораснаха работите нали стана политик.Защо не си гледа пациентите и себе си ами непрекъснато рсздава акъл ,който и липсва.Баба казваше,че въшка като се наяде и излиза на чело.Та и въпросната и тя така.

Коментирай

Венелина начева

преди 8 месеца

Ама погледни се бе нещастно същество я си стой в психиатрията там ти е мястото.Не се опитвай да поучаваш.товаго прави с лудите си пациенти ,каквато си и ти.

Коментирай

Росица

преди 8 месеца

Както винаги много точна, нищо, че на някой не му харесва.

Коментирай

Николай Стоименов

преди 8 месеца

Начева всички знаем че си проста и нагла не ни го натяквай усро

Коментирай

Николай Стоименов

преди 8 месеца

Начева всички знаем че си проста и нагла не ни го натяквай усро

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.