Каква е стойността на един човешки живот?

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/kakva-e-stoynostta-na-edin-choveshki-zhivot/142940 SvobodnoSlovo.eu
Каква е стойността на един човешки живот?

Каква е стойността на един човешки живот? Вчера една светла душа отлетя отвъд. След мъчително боледуване Vera Ivanova ни напусна, като ни завеща да продължим делото на живота й.

Той премина под знака на борбата и под прозорците на властта. Вера остана невидима за тази хунта,, както и всеки от нас. Но тя остана като светулка в тъмнината. 

Виждам как градските наследници на Кириак Стефчов днес са подели поредния "кръстоносен поход срещу чалга културата". Изразяващ се в аплаузи за липсата на усет и гостоприемство в някакъв си диджей. Отказал да пусне песен на Камелия в залата на благотворителен мач по тенис.

Споменавам ги неслучайно, защото тези хора са пълния антипод на Вера. На фона на нейната истинска, болезнена и постоянна борба за адекватни условия на хората в неравностойно положение, идва техният пореден псевдоинтелектуален брътвеж.

Сякаш да ознаменува техния пир по време на чума. Поклон пред паметта на Вера. Много правилно прозря, че системата ни убива. Доблестно е когато поне си се опитал да се изправиш срещу нея! А стойността на един човешки живот е в топлещата и светеща душа! Тя е вечна и непреходна!

Тодор Беленски 

1 Коментара

Защо името

20 hours before

е изписано на латиница? По-нататък не сметнах за нужно да чета.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.