Като политиците "дават" нещо, гледайте винаги и какво взимат

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/kato-politicite-davat-neshto-gledayte-vinagi-i-kakvo-vzimat/124110 SvobodnoSlovo.eu
Като политиците "дават" нещо, гледайте винаги и какво взимат

Големи фанфари от БСП-Корни, че вдигнали минималната заплата.

Но истината е, че заради това народът ще плаща ПОВЕЧЕ, отколкото ще получи. Една шепа народ са на МРЗ. Добре - те ще получат повече. Но в замяна скачат всякакви данъци и осигуровки, начислявани върху нея. Вкл. на бедняци.

Например здравната осигуровка на безработен (това го има само в България - как като нямаш доход ще си плащаш осигуровка), та тя скача драстично, защото се изчислява върху доход, свързан с МРЗ :)

По същия начин скачат минимални осигурителни прагове, самоосигуровки и пр.

Скачат осигуровките и на абитуриентите - излизаш от училище и ти думкат да плащаш. Сега повече.

Накратко - като политиците "дават" нещо, гледайте винаги и какво взимат. До момента няма случай политици да са дали повече от взетото :)

Добри Божилов

4 Коментара

Мина

преди 4 месеца

Като изтеглят още 12 милиарда ще разберете за какво иде реч. И- вие ще ги плащате. Децата ви, внуците ви и правнуците ви. Такава им е схемата за робство. Да ви е честито оФчото мълчание!

Коментирай

Ивайло Кирков

преди 4 месеца

И какво!?!? Стигнах до там - да се радвам, че съм стар и болен... - а не млад и здрав.

Коментирай

Али Баба

преди 4 месеца

НЗОК тръгна с 1.5 млрд бюджет през 2000 г и обслужваше 8 млн, толкова бяхме все още. Сега бюджета на НЗОК е 8 млрд, а населението е около 6 млн. Трябваше доста да се подобри здравеопазването за тия пари...обаче здравето стана търговска дейност, Касата я източват кой как може, стига да е на позиция. Отново бедните плащат, а богатите харчат! И с ДДС -то е така.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.