КЕНЕФНАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/kenefnata-inteligenciya/54730 SvobodnoSlovo.eu
КЕНЕФНАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ

 

Мислех, че по-подходящо би било да се определи като "клозетна", но в буквален превод би трябвало да значи "затворената интелигенция". Някак си не върви на хора, разчекнали усти от лакомия да им кажеш, че са затворени.

Първият признак на кенефната интелигенция бе превръщането на Народния театър буквално в градски нужник, упражнявайки се на правопис и краснопис по врати и по мазилки.

Сега пък някой снимал Главния прокурор в тоалетната. Това дори не е някаква форма на ексхибиционизъм. Нито пък проява на лош вкус. Дори не е резултат на домашно възпитание - Господи, какви ли са родителите на подобно нещо. Дори не е и омраза - друго нещо е омразата при българина. И тя задължително е свързана с любовта: "Силно да любя и мразя" (Ботев)

Едва ли психиатър би се наел на подобно нещо да направи психологически профил, защото и в идиотията има нещо красиво. Някакъв род фетишизъм - едва ли... Но по всичко този тип същества приличат повече на екскременти, решили да усмърдят околната среда. И успяха.

И после се чудим защо българинът не си понася интелигенцията. Защото българинът по същество е чистофайник и не иска да живее в кенеф. Въпреки че един чешки скулптор Давид Черни, показващ България като турски клозет.

Забелязахте ли тогава, че нашата родна кенефна интелигенция мълчаливо прие "инсталацията" на чеха. И нормално за някой, който се е припознал в този съвършен психо-философски анализ на чешкия инсталатор...

Христо Стоянов 

8 Коментара

ИВАН

преди 1 година

БЪЛГАРИНЪТ НЕ СИ УВАЖАВА ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА ЗАЩОТО НЕ ЧЕТЕ КНИГИТЕ НА ГОЛЕМИЯТ ПИСАТЕЛ ХРИСТО СТОЯНОФФ…

Коментирай

jvg

преди 1 година

Едва ли нормален човек би се представял като писател или интелектуалец, защитавайки идиотската пасмина от герб. Предател, заслужаващ проклятие, това си ти, измислен от никъге писателю.

Коментирай

Симо

преди 1 година

Ристу , а къде според теб е естественото място на милиционера -каскет ? Не случайно го афишират в КЛОЗЕТА. Преди пускаха записи на пикаещата и обичана от теб Тиква , сега на тоя никаквец , абе всичко си е нормално с ненормалниците .

Коментирай

Евала

преди 1 година

За коментара!

Коментирай

mudimudi

преди 1 година

Идиот

Коментирай

Мнение

преди 1 година

Кенефна интиЛихенция. То, ние си я избираме. Бате, кервана си върви, па кучетата нека си лаят.

Коментирай

Краси

преди 1 година

Сефте чувам, че главният прокурор бил интелигенция. Направо еба мамата на интелигенцията с това твърдение!

Коментирай

Whitestar

преди 1 година

А може би, ако ви дадат възможност, ще върнете лагерите в Белене за такива хора?! Не се знае кое статукво следва при сегашните конюнктурни условия, дали това, което рекламира кирта и мръсотията в отношенията или това, което се бори с нея! В този смисъл имаше и една реклама в която се казваше: "Милиони микроби ще умрат..."

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.