Княгиня Калина е катастрофирала в Боровец, дрегерът показал над 1,2 промила алкохол

Няма пострадали при инцидента, нанесени са само материални щети

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/knyaginya-kalina-e-katastrofirala-v-borovec-dregerat-pokazal-nad-12-promila-alkohol/115104 SvobodnoSlovo.eu
Княгиня Калина е катастрофирала в Боровец, дрегерът показал над 1,2 промила алкохол

Няма пострадали при инцидента, нанесени са само материални щети

51-годишната дъщеря на Симеон Сакскобургготски - княгиня Калина, е катастрофирала в курорта Боровец, съобщиха "24 часа" и Нова телевизия, като се позовават на свои източници от МВР и прокуратурата.

По първоначална информация Калина Сакскобургготска-Муньос е спряла лекия автомобил на паркинга на един от хотелите в планинския курорт. Когато потеглила, при движение назад, е ударила стена и бариера. Имало е опасност и за пешеходец на паркинга. След инцидента княгинята е опитала да напусне местопроизшествието, но е била задържана от охраната на хотела. 

На място е пристигнал екип на полицията. При последвалата проверка с дрегер, апаратът е отчел 1,5-1,6 промила алкохол в кръвта на Калина Муньос. 

По-късно от пресцентъра на МВР разпространиха официално съобщение за инцидента.

По данни на вътрешното ведомство към 15.20 часа е подаден сигнал за самокатастрофирал лек автомобил на изхода от паркинг на хотел в Боровец. Отзовалият се незабавно на място автопатрул установил водача - 51-годишна жена, като след направен тест с техническо средство пробата отчела над 1,2 промила алкохол.

Жената ще бъде придружена до болнично заведение за даване на кръвна проба. Работата по пълното документиране на случая продължава.

 

По закон за шофиране с и над 1,2 промила алкохол се носи наказателна, а не административна отговорност. Освен "лишаване от свобода" и глоба от 200 до 1000 лева след промените в Наказателния кодекс, влезли в сила от началото на август, шофьор, задържан зад волана с концентрация на алкохол в кръвта, по-висока от 1,2 промила, се наказва с отнемане на автомобила му в полза на държавата. Ако шофьорът не е собственик на автомобила, който управлява, той ще трябва да плати на държавата сума, равна на стойността на превозното средство.

Калина, Княгиня Българска и Херцогиня Саксонска, е родена на 19 януари 1972 г. в Мадрид. Завършва Френския лицей в испанската столица, след което постъпва в Английския колеж. Изучава "История на изкуството" в Лондон. На 26 октомври 2002 г. в двореца "Царска Бистрица" Княгиня Калина се венчава за испанския мореплавател Антонио Хосе Китин Муньос и Валкарсел, а на 14 март 2007 г. двамата стават родители на момче, кръстено Симеон-Хасан в чест на дядо си и на покойния крал на Мароко Хасан ІІ.

51-годишната княгиня е най-малкото от децата на Симеон Сакскобургготски и единствената дъщеря. Преди малко повече от година тя и семейството й заживяха за постоянно в България. 

Източник: dir.bg

9 Коментара

Ст.Либертов

преди 8 месеца

Можеш ли да си изрежеш така физономията така, че да заприличаш на австралопитек? Можеш, ако в гена ти е заложен дебилизма като основен геном. Един мъдър писател беше казал, че царете не се раждат, а са плод на масова илюзия.

Коментирай

Пепнчо Пенчев

преди 8 месеца

Това изчадие в затвора. Била княгиня. Да, бе, да.... Всички под общ знаменател под ударите на закона. Виждал съм това изчадие и преди. Лочи като смок и се търкаля по фоайетата кьор кютук пияна. В затвора й е мястото.

Коментирай

777

преди 8 месеца

Каква княгиня е това зомби бе

Коментирай

Посетител

преди 8 месеца

Според bTV, промилите са 1.6...

Коментирай

Според bTV, промилите са 1.6...

преди 8 месеца

Ще ги намалят, все пак това е царската дъщеря!

Коментирай

Сенека

преди 8 месеца

Туй ни е наследство от двуличника Стамболов.

Коментирай

Тъй наречената

преди 8 месеца

"княгиня" (ква "княгиня", като нямаме цар?) страшно прилича на златиста чипоноса маймуна, живееща в Китай...

Коментирай

Настапир Аналниев

преди 8 месеца

Който не пие или е долен или е болен.Мъжът й каза , че е изпила само една чаша вино.Е , чнашата е била двулитрова но е една чаша. НА ЗДРАВЕ!

Коментирай

Чекист

преди 8 месеца

Съгласно правилата щом е встъпила в брак с лице без благороден произход- автоматично губи титлите си!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.