КРЪПКО ВАСКАТА

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/krapko-vaskata/4048 SvobodnoSlovo.eu
КРЪПКО ВАСКАТА

"Щях още снощи да драсна два реда по този повод, но отложих за тази сутрин. И преди минути видях, че друг автор вече е изразил, в основни линии, моята насмешка към натовската клиентела от всякакъв род и калибър, която  "пропя" на снощния концерт, проведен под съмнотелния лозунг: "С вас сме!".

Гледах анонса му в телевизионните новини и искрено се разсмях на комичните задължителни изречения, назубрени и изпелтечени от Васко Кръпката, за "империята на злото". Изпитвах симпатия към това старо момче през годините. Не към "музиката" му, такава самодейност не слушам. А към самия него. Но може би момчешкият му чар, който ме бе спечелил, е бил само грим.

Отдавна е казано, че никога не е късно да станеш за резил. Старият рокер посрами белите си коси и вехтите си кръпки. Това, че е огладнял и драпа за трийсет сребърника, не е оправдание - има и по достойни начини да си изкараш пари за летуване на морето. Магистралните момичета трябва да предадат урок на такива проститутки с китари и писателски пера. "

"Та не разбрах, бе Кръпка, коя пък е "империята на доброто"? САЩ или всяка, готова да подхвърля подаяния на надупени "творци". Както заявява преждепишещият - "Жалка картинка!"

Но лозунгът "С вас сме" всъщност е отлично подбран, защото не конкретизира "с кои". Когато нещата се обърнат, пак "ще си бъдем с ВАС" - все едно кои сте, щом сте каил да пара да Фърляте.

Алеко го е казал неподражаемо  с устата на своя безсмъртен герой: "Па сетне, като подушим, че им се разклатят краката, ще им ритнем едно текме и хайде с новите ...!""

Милена Върбанова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.