Купуваш детско меню в Макдоналдс - вместо играчка, получаваш книжка с постмодерна, американска пропаганда. ☺️

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/kupuvash-detsko-menyu-v-makdonalds-vmesto-igrachka-poluchavash-knizhka-s-postmoderna-amerikanska-propaganda/53390 SvobodnoSlovo.eu
Купуваш детско меню в Макдоналдс - вместо играчка, получаваш книжка с постмодерна, американска пропаганда. ☺️

Купуваш детско меню в Макдоналдс - вместо играчка, получаваш книжка с постмодерна, американска пропаганда. ☺️ 

Познат ми прати снимките на това, което детето му получило с детското меню в Макдоналдс преди дни. Книжка - "наръчник" в духа на американското ляво движение за "социални права" (social rights movement) и "расова справедливост" (racial justice).  

Въпросът защо им е на децата на другия край на планетата да се занимават с това не е много ясен. Това, което е ясно, обаче, е че силата на корпорациите започва отчетливо да взема превес над националните държави. Представете си за миг силата, с която разполагаш, ако можеш с едно щракване с пръсти още другата седмица да вкараш в ръцете на стотици милиони деца по света книжка с каквито идеи пожелаеш. От Аляска до Япония и от централна Азия до Балканите. Никой не е имал подобна сила в историята - нито един император, църква или държава. 

Но днес с нея разполагат няколко на брой компании - от Гугъл и Амазон, до Макдоналдс и Фейсбук. И поради факта, че въпросните произлизат и са базирани в САЩ, то всички ние - останалите няколко милиарда души по Земята, ставаме автоматично и неволно съпричастни с вътрешните борби и терзания на американското общество: от тежкия им комплекс и вина пред чернокожите, до текущата мания по транссексуализма. Никой няма да ви пита интересуват ли ви тези проблеми, мании, моди и комплекси на американското общество - щом като корпоративните гиганти са там, значи и вашият живот (и този на децата ви) ще бъде въвлечен в тях, освен ако не изберете да заживеете като отшелник някъде в гората. "Еми като не ви харесва - направете си свои планетарни, корпоративни гиганти..." - както биха казали дебили номер едно в обществото: либертарианците. 

Добре дошли в "глобалния тигел" ("the global melting pot"), за който толкова ни говореха, и който взе че се оказа глобален само в една посока - от САЩ към всички останали. Или казано по-точно: от дебрите на всеки нов американски комплекс и психоза, към умовете на всички останали по света.

Кристиан Щкварек

5 Коментара

Синята барета

преди 1 година

Така са " покръствали " и Северна и Южна Америка едни пастори, по времето от испанците. .Имат опит. Изключвам Азия, защото там никой , освен Чингиз Хан не е успял да мине като завоевател. Ми връщайте ги тия " подаръци " , веднага. Кой ще ви накара да вземете насила подарък ?

Коментирай

Кон Дьо

преди 1 година

Когато влезнеш в боклучаво заведение, получаваш и подобни подаръци. Кой ви кара да се бутате в тези коптори и да ядете боклуците ми

Коментирай

Пропагандата е навсякъде

преди 1 година

Пробвайте да напишете в чичко Гугъл "Кой може да има менструален цикъл?" и с почуда ще видите, че според отговора на самия Гугъл мъжете също могат да менструират. Не мога да си обясня какво се случва в света. В католическо/?/ училище в Канада са арестували ученик и сега са му забранили да посещава училище до края на годината, защото изповядва зловредното днес убеждение, че има само женски и мъжки пол. Младежът искал да го дискутира с управата на училището, но те отказали. Как католическо училище отрича основни положения в Библията, идея си нямам. Или вече има някакво друго, НеСвято писание, което са взели на въоръжение дори различните църкви... Православната църква, или поне у нас и в някои други страни, засега се държи встрани от цялата тази чудовищност, но не е ясно колко време.

Коментирай

ъгъл

преди 1 година

Само малоумни родители биха тровили децата си в макдоналдс.

Коментирай

Гошо гледа лошо

преди 1 година

Правилно Кон До! Никой не ги кара насила да ядат мръсното сепараторно месо на алчните янки. Има и по-добри и здравословни начини да се хранят децата. И то без извратеняшка пропаганда.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.