Лилков, ако евентуално стане кмет, ще бъде едно плавно продължение на Фандъкова

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/lilkov-ako-eventualno-stane-kmet-shte-bade-edno-plavno-prodalzhenie-na-fandakova/113427 SvobodnoSlovo.eu
Лилков, ако евентуално стане кмет, ще бъде едно плавно продължение на Фандъкова

Ето какво казва Вили Лилков през 2019 година на среща с Йорданка Фандъкова, за да я подкрепи на изборите, като представител на ДСБ, които са участвали с друг кандидат:

„От г-жа Фандъкова научих как с умение и такт човек може да решава големите въпроси. Един от проблеми на българската политика е, че голям процент от нашите политици не се развиват. Г-жа Йорданка Фандъкова е от политиците, които се развиват.“

И продължава: „Беше през 2000 г., когато посетих 73-о училище, там ме посрещна усмихнато момиче (Фандъкова)... И така се случи едно приятелство, което продължава.“

Лилков, ако евентуално стане кмет, ще бъде едно плавно продължение на Фандъкова, гарантиране на добре подредената в мрежа от фирми и зависимости икономика, градоустройство, строителство и транспорт на София.

Така както държавата е превзета от схемите на Борисов във всички власти, още повече това важи за София. Имоти, територии, бизнеси са разпределени. Бюрокрация и общини, дори дребни служители са партийно зависими от ГЕРБ, назначавани с политическа протекция, работят и делят баницата като смазан механизъм, ако някой нещо се опитва да мърда от схемата, отпада бързо.

Цялата тази постройка можеше да рухне със загуба на ГЕРБ на местните избори. Имаше всички предпоставки те да изгубят кметското място и мнозинството в общинския съвет, което поддържат и с подкрепата от прошко-лилковци.

Но част от насипно десните, които традиционно гласуват за Борисов „да ни пази от комунистите“ бламираха кандидата на ПП-ДБ. Дядо му бил от ДС, което за тях е по-лошо от това Лилков да е човек на Фандъкова и ГЕРБ.

Иван Бакалов

1 Коментара

Червената шапчица

преди 9 месеца

Предлагам да изберем за кмет Трайчо Трайков или Прошко Прошков. Шкварек и Контрера също са подходящи…

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.