Мълчанието относно цензурата какво е? Знак на съгласие ?

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/malchanieto-otnosno-cenzurata-kakvo-e-znak-na-saglasie/53397 SvobodnoSlovo.eu
Мълчанието относно цензурата какво е? Знак на съгласие ?

Телевизиите у нас са частни предприятия и техните собственици, заедно с подчинените си, решават каква редакционна политика да имат, кои събития да отразяват и кои да не отразяват, въпреки че такъв подход е непрофесионален, ако собствениците на телевизиите и работещите в тях се имат за журналисти.

Същото се отнася и до другите средства за информация - сайтове, вестници и радиа. БНТ, БНТ и БТА обаче са държавни, нищо че се определят и като обществени. БНТ, БНР и БТА нямат право да предоставят на обществото лъжливи и неистински сведения, които се определят като фалшиви новини.

Споменатите институции нямат право и да укриват сведения, факти и събития именно защото са държавни и обществени. През последните няколко дни в София, Пловдив, Варна, Търговище, Казанлък и други градове в страната се проведоха шествия и митинги в подкрепа на мира и неутралитета на България.

Тези събития бяха скрити от обществото и за тях не бе дадена почти никаква информация. Не съм слушал БНР и не проследих бюлетина на БТА, но БНТ не показа тези събития. До този момент не чух да има някаква реакция и от СЕМ - регулаторен орган, който, както БНТ, БНР и БТА също се изхранва от бюджета на държавата, т. е. от данъците, глобите и таксите на добросъвестните граждани на България.

Няма реакции и от СБЖ, Асоциацията на българските журналисти и разни други професионални организации и формации.

Мълчанието относно цензурата какво е? Знак на съгласие ? Или е съучастие в едно обществено опасно явление, каквото е промиването на мозъците на българите?

Разбира се, далеч по-забавно и по-лесно е да се осветляват "Оскар"-ите в Холивуд и малоумните телевизионни изявления на един болен президент, хванат в примката на своите владетели от САЩ, ЕС и НАТО.

Любо Кольовски 

1 Коментара

Николай Добчев

преди 1 година

Отлична статия или по-скоро зов към съвестта и гражданското чувство на всички нас! Какви сме ние?! Смирено смълчано стадо овце пред заколение или активни мислещи граждани със своите неизменни права и гражданска съвест!? Потресен съм наистина от преливащата отвсякъде цензура, а безспорно и мундарска самоцензура! Позор за т. нар. медии! По-добре да ви закрият! P.S. По принуда вече не следя обезличените български масмедии и черпя информация от чуждестранните, и то от някои от тях!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.