Манолова от протеста: Борисов, отиди си с мир. Не предизвикай безредици

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/manolova-ot-protesta-borisov-otidi-si-s-mir-ne-predizvikay-bezredici/14715 SvobodnoSlovo.eu
Манолова от протеста: Борисов, отиди си с мир. Не предизвикай безредици

Оставка на Борисов, оставка на това управление. Отивай си с мир, не предизвиквай безредици. Не превръщай кризата, в която въвлече институциите, в политическа криза и в безредици. Не превръщай агонията и апокалипсиса на своята власт в агония и апокалипсис на всеки човек.

Това заяви председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова на протеста пред президентството тази вечер.

"До тази ескалираща ситуация се стигна заради войната между институциите. Война, инспирирана от Борисов, в резултат на неговото десетгодишно еднолично управление. Тежка битка между институциите, но това не е битка за по-добър живот на хората. Това е битка за политическото оцеляване на Борисов. Битка за власт", допълни Манолова.

"Като юрист и като гражданин съм "за" върховенството на правото. Затова правилата да важат за всички, но не по този начин. Не на абордаж на една институция. Не с тежко въоръжение в президентството, защото така много лесно силата на правото се превръща в право на силата", допълни Манолова.

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.