Мартин Карбовски: Губим идеята на демокрацията. Седесарите са се прегърнали с мафията

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/martin-karbovski-gubim-ideyata-na-demokraciyata-sedesarite-sa-se-pregarnali-s-mafiyata/116269 SvobodnoSlovo.eu
Мартин Карбовски: Губим идеята на демокрацията. Седесарите са се прегърнали с мафията

"Искам да живея в нормална Европа, каквато ми обещаха седесарите едно време. Сега седесарите са се прегърнали с мафията."

Това мнение изрази пред БНР журналистът Мартин Карбовски.

Идеята на демокрацията, на свободните 90 години, която започваме да губим, е да ги има всички мнения, посочи той.

"Днес има един нов мутро-фашизъм, който е добър единствено в пропагандата. Чета, че наводненията са заради строежите на руснаците по Черноморието, че Русия е убила Левски. Това е пропаганда. Имаме много по-лош проблем – имаме строй, който наистина започва леко да прилича на криптофашизъм, на протофашизъм. Трябва да се противопоставим на фашизма не защото сме леви, а защото е човеконенавистна идеология. (…) Фашизмът започва с една-единствена теза, с едно налагане, което стига до кресчендо, до фалцет."

Според журналиста сега се прави опит за "история на ротационен принцип – който е на власт, сменя учебници, сменя празници", По думите му "през цялото време говорим какъв цвят да е фасадата, докато къщата гори" и "ние се занимаваме с фасадата, с грима на тази демокрация".

"Общественият разговор трябва да ни води в утрешен ден, а се караме за глупости. Мафията става приемлива, при положение, че виждаш фашизма да тропа на вратата", смята Карбовски. Той изказа опасения, че "непрекъснато някой товари разделението с думи и пуска ток на хора, които може би без този ток няма толкова да скачат".

"Докато се караме помежду си, ние акушираме на раждането на чудовища. У нас чудовищата са много жизнени. Утре ще се обърне палачинката и ще сменяме един терор с друг, едни обиди с други", подчерта Мартин Карбовски в предаването "Политически НЕкоректно".

ПП-ДБ излъгаха, че ще борят Бойко, а се оказва, че Бойко ще направи годините, които Живков направи в политиката, допълни той и призова да се направят "едни нормални избори, за да видим как се е разджуркал политическия боб през тези две години".

"Обикновените хора трябва да разберат, че кресливите горе са кукли и трябва не да се карате с куклите, а да видите откъде идва тази ръка", заяви журналистът.

"Всяка изкуствено създадена насилническа система се срутва сама. Трябва да ѝ помагаме да се срутва, с думи."

BNR.BG

7 Коментара

Иван Пеев

преди 7 месеца

Какво е това демокрация? Яде ли се? Такова животно в страната ни не е живяло? Карбовски забрави '90-те години, когато громеше комунизма и си затваряше очите за мутренските набези. Нали се премахваше комунистическото влияние. Ама това, че се отвличаха хора, рушаха бизнеси, умираше родната икономика, тогава не го интерисуваше. Той бе антикомунист. Сега плаче с крокодилски сълзи. Защо не се вземе да се гръмне. А и не само той...

Коментирай

Червената шапчица

преди 7 месеца

Явор Дачков е същия като Карбовски. Преродени идеолози. Тарикати. Калин Терзийски и Гого Лозанов са ми любимци... Всички били интелектуалци. Интелектуалка съм и аз - Боци, обичам те, скъпи... гушкам те и те цункам.

Коментирай

Пламен

преди 7 месеца

Червенушке, скъпа, вчера беше като порой и отнесе конкуренцията като дизел цинкова кофа. Дерзай и днес - размажи ги!

Коментирай

Червената шапчица

преди 7 месеца

И нещо съвсем встрани. България е примитивна държава. Нищо, че се води на 1300 години. Винаги е била такава. В нея обществените отношения (и поръчки) са джунгла - хейт и взаимно изтребление без смисъл, освен смисъла на оцеляването. Животински дискурс. Това обобщи във "Фейсбук" Явор Дачков. 26.08.2023

Коментирай

Deliba6

преди 7 месеца

Хе, тук ми липсват колите и светофарите, под мат'риалът за пресконференцията на Черепа?! Гледам решили сте "ребус"-цензурата на "Свободно слово", ПЛЯМПАТЕ СИ НА ВОЛЯ???

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.