Мъж твърди, че е бит без причина на протеста срещу БФС

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/mazh-tvardi-che-e-bit-bez-prichina-na-protesta-sreshtu-bfs/121476 SvobodnoSlovo.eu
Мъж твърди, че е бит без причина на протеста срещу БФС

Мъж твърди, че е бит от полицаи докато се прибирал към вкъщи в нощта по време на протеста срещу БФС.

В четвъртък следобед Георги Вачев бил на интервю за работа в ж.к. "Дружба", след което слязъл към центъра на София, където живее. Включил се в началото на протеста за 10-20 минути, след което отишъл да вечеря на площад "Славейков".

На връщане към дома му в посока Софийския университет бил упътен от полицаи да мине по ул. "Гурко" и ул. "Шишман".

"Минах по тази улица, видях че има фенове и чух, че има полицаи, които викаха силно. Аз си вдигнах двете ръце, застанах с гръб и първата ми палка беше тук и после тук - това ми бяха първите две палки. Баща ми е в системата на МВР от 40 години. Аз застанах с вдигнати ръце и получих две палки в главата, след което ми бяха избити зъби и първите 10-15 секунди, докато се осъзная какво става, получих още удари от дясната страна на тялото. Тъй като бях на интервю преди това, бях облечен с риза и балтон. Нямах нито качулка нито нищо", разказва Георги пред БНТ.

Бившият вътрешен министър Емануил Йорданов коментира, че от кадрите от протеста в четвъртък може да се види, че нарушения има и от двете страни - фенове и полиция. Според него такава ситуация може да бъде овладяна без подобни сблъсъци.

"За съжаление от години ставаме свидетели на подобни неща. Подготовката на полицията за охрана на подобни събития трябва да бъде подобрена, включително да се акцентира върху обучението им. Не може да удрят хора така", уточни Емануил Йорданов.

Йорданов призова всеки един случай да се гледа поотделно и да се изясни в пълна степен какво е наложило ответните реакции и на двете страни от конфликта.

"В кадрите много лесно може да се види, че има нарушение и от двете страни. От една страна, хвърлените камъни, които могат да убият човек. От друга страна, човек, лежащ на земята и бит от трима полицаи, кадрите с влизането в заведението на униформени, също не са много прецизни като изпълнение", заяви Емануил Йорданов.

Според криминалния психолог Росен Йорданов около 90% от феновете и полицията не са прекрачвали закони и норми.

trud.bg

4 Коментара

Генчо Гунчев

преди 1 седмица

Аз против футболното хулиганство, но никога няма да приема и полицейската милиционерщина на самозабравили се униформени идиоти. Знам, че причините са много, но обикновеният човек няма никаква вина, както за действията на вандалите, така и за несгодите на униформените.

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 седмица

Този е голям карък. Без нищо така да те пребият.

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 седмица

Колко много хора му казаха, че бой и еване не се връща, но той продължава да се жалва...

Коментирай

Deliba6

преди 1 седмица

Е-е-е, "червена" Тъпа Путко, ДАНО И НА ТЕБ ДА ТИ СЕ СЛУЧИ, гняз гнусна!!! Може па и да ти светне, ДЪРТА ЧАНТО, че има и нормални Човеци, а не само ИЗХАБЕНИ САМОДОВОЛНИ ТОРБИ, като теб?!...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.