Митьо Очите пусна пипала и в каналджийския бизнес

Запознати издават, че няма по-доходоносно и безопасно крими престъпление от каналджийството

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/mityo-ochite-pusna-pipala-i-v-kanaldzhiyskiya-biznes/52711 SvobodnoSlovo.eu
Митьо Очите пусна пипала и в каналджийския бизнес

Запознати издават, че няма по-доходоносно и безопасно крими престъпление от каналджийството

Несебърският ъндърграунд бос Димитър Желязков – Митьо Очите стои в дъното на покъртителната драма с 18 загинали афганистанци, натъпкани в тайник на камион от каналджии и зарязани край софийското село Локорско.

 

Запознати издават, че морския Ал Капоне е реалният бос на арестуваната банда каналджии, а официално обвиненият като тартор на групата трафиканти Виктор Кузмов е работел като наемник под шапката на Димитър Желязков.

 

Припомняме, че от камиона-ковчег бяха извадени 18 млади мъже, издъхнали от липсата на кислород в тайника на возилото. Други 34 бежанци, повечето от които непълнолетни момчета, бяха спасени на косъм от ужасяваща смърт.

 

След преживения ад, всички оцелели бежанци са в тежко психологическо състояние. За смъртта на бежанците до момента са обвинени шестима човека, начело с бургаския бизнесмен Виктор Кузмов, шофьора на камиона-ковчег Атанас Атанасов и навигатора от смъртоносния курс Християн Дунгаров.

 

Сред обвиняемите е и Валентин Христов, който е женен за Десислава Христова – сестра на популярната сред младото поколение поп изпълнителка Христина Христова – Тита. Другите двама обвиняеми са Тачо Тачев и Петър Колев, изработили тайника на камиона в автосервиз в бургаското село Каблешково.

 

Любопитното е, че е игнориран впечатляващ детайл за арестуваните – за поне трима от тях има оперативна информация в масивите на МВР, че са част от структурата на Митьо Очите.

Той отдавна е сочен като основна фигура в трафика на бежанци от Турция към Сърбия. Само за последната година името му изплува на два пъти като ключова роля в каналджийския бизнес.

 

Според твърденията, Митьо Очите е човекът, с когото влиятелна мафиотска кюрдска фамилия работи съвместно в България по линия на каналджийството.

Желязков обезпечава маршрута на влизащите нелегално в страната ни афганистанци като ролята му е да преведе мигрантите до Сърбия, срещу което получава по 3000 евро на човек, но само при успешно транспортиране до западната ни съседка.

 

Криминалната мрежа на Митьо Очите работи само с афганистанци и кюрди, и не прекарва сирийци и африканци през България. В тази мафиотска организация участват високопоставени началници и редови служители от „Гранична полиция“.

Каналджийският бизнес на несебърския Ал Капоне е така структуриран, че разследващите трудно могат да достигнат до него, без да използват специални разузнавателни средства или пък не внедрят вътрешен човек в бандата.

 

Запознати твърдят, че Митьо Очите печели по над 1 млн. евро месечно от трафика на бежанци.

При вербовката си като каналджии, наемниците получават уверения, че ако случайно бъдат хванати, впоследствие ще се сдобият с условни присъди, а глобата в размер на 5 бона ще бъде платена от „организацията“.

 

Именно ниските осъдителни присъди, налагани според закона у нас за каналджийство, са причина родната мафия да навлезе в бизнеса с трафик на мигранти. Бандит от Видин разкрива, че няма по-доходоносно и безопасно крими престъпление от каналджийството.

Източник: Уикенд

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.