Много вой за "пияната докторка" от Бърза помощ. Сега, да уточним фактите - виновен е шофьорът, а не докторката

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/mnogo-voy-za-piyanata-doktorka-ot-barza-pomosht-sega-da-utochnim-faktite-vinoven-e-shofyorat-a-ne-doktorkata/27032 SvobodnoSlovo.eu
Много вой за "пияната докторка" от Бърза помощ. Сега, да уточним фактите - виновен е шофьорът, а не докторката

Много вой за "пияната докторка" от Бърза помощ.

Сега, да уточним фактите - виновен е шофьорът, а не докторката. Всичко е било приключило, преди да дойде линейката.

Да използвам случая да кажа - пътищата са хлъзгави, карайте по-бавно. Зиме се кара по-бавно. Ако лете ограничението е 90, зиме е максимум 80. Ако си карал със 100, вече си в риск, въпреки че лете се прави.

Ако си бил без зимни гуми, това е още малък риск.

И ако е замръзнало нещо някъде, трети риск.

Четвърти риск е, че детето е било баз столче.

Натрупване на рискове, става произшествие. Все малки рискове, но заедно стават голям. Затова - карайте по-бавно, слагайте зимни гуми и пренастройте мисленето си. Карайте със столчета. Един от всички тия рискове да го нямаше, можеше да се размине. Но всички те са се натрупали...

Сега за докторката - това, че е с алкохол в кръвта, не значи че е неадекватна. Алкохолът действа различно.

Съвсем възможно е без алкохол, да нямаше изобщо доктор. В Бърза помощ е пълна трагедия - ужасни условия, мизерни пари, всеки бяга. Тия, които остават, пият, за да издържат. Случва се и в други професии.

Ако не пие, докторката може да напусне. Или да колабира психически. Това е обективен факт.

Капиталистическата здравна реформа съсипа здравеопазването, а Бърза помощ е сред най-съкрушените. Там остават хора в неадекватно състояние. И пият. Вината не е в тях, а в политиците и в демокрацията, дето разсипа всичко...

Самата докторка - нека и дадат да пие до 1,4 по дрегер, и после да я тестват какво може да прави. Не е изключено да е съвсем работоспособна. Алкохолиците работят по-добре с алкохол, отколкото без...

Случила се е ужасна трагедия, но лекарката - пияна или трезвена, не е Исус. Само той може да вдига вече загинали...

Добри Божилов 

4 Коментара

Синята барета

преди 10 месеца

Да допълня, че всички в колата, вкл. шофьора, са били без колани. Коланите са за това - ако се обърне автомобила, те те държат здраво закрепени за седалката . Има стотици видеа , какво става, ако дете е на предната седалка и се отвори ербека.

Коментирай

Един човек

преди 10 месеца

Да допълним и това, че напоследък във всички случаи с претенции към компетентни и образовани хора, са замесени нагли необразовани роми без здравни осигуровки. На тях всички са им длъжни!!!! А дали?

Коментирай

Мирослав

преди 10 месеца

Хвърляй си дипломата журнаГЛИСТ долен! Не защитавам братята "Римляни",ама според теб нека си пият лекарите и да ликуват..а? Неадекватен коментар! Намери най-близкия мост и се хвърли,ама без въже!

Коментирай

борис

преди 10 месеца

абе мирославчо що не ходиш да се шибаш ебати мангалите

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.