НА КАЛПАВ ПРОКУРОР НПК МУ ПРЕЧИ

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/na-kalpav-prokuror-npk-mu-prechi/13261 SvobodnoSlovo.eu
НА КАЛПАВ ПРОКУРОР НПК МУ ПРЕЧИ

Днес Каскетчо отново изби рибата. Този път с изказване пред Народното събрание, от което разбрахме, че Наказателния и Наказателно процесуалния кодекс нещо не му харесват. Че как ще му харесат, той една осъдителна присъда не се е чуло да има като прокурор.

Както и поверената му прокуратура по отношение на политическите преследвания на неудобни на властта.

Съдът обикновено при съществени процесуални нарушения връща обвинителлните актове за преработка. Това не му харесва на Каскетчо, той иска съдът да си затваря очите за некадърността и неточността и да бъде политически коректен към управляващите. Затова и законът му е крив, след като явно лекциите по право са му дошли в повече на акъла

Това, което каза, че ще се предложи, е СКАНДАЛНО. Да се внасят обвинителлни актове в съда без категорични доказателства и дори само по подозрения. Да не се зачитат толкова правата на обвиняемите, да се внасят обвинения, без да има сигурност какво точно е обвинението. То и сега законът го прегазват с кални галоши, а ако това влезе в сила, няма да остане невинен човек, който да не харесва Борисов и да е на свобода!

И бих препоръчала, вместо да променят кодексите, да си седнат на задните части и вместо да се веят по брифинги, да си научат правото и да изготвят обвинителни актове, които ще издържат в съда. А не да оправдават собственото си незнание и некадърност с проблеми в закона!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.