НА ПЛАЖ В ЗЕМНИЯ РАЙ

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/na-plazh-v-zemniya-ray/112841 SvobodnoSlovo.eu
НА ПЛАЖ В ЗЕМНИЯ РАЙ

Може да бъде изображение с океан и плаж

Може да бъде изображение с плаж и тълпа

Може да бъде изображение с плаж и Камогли

Ето истината, от вчера, 6 юли, на Златните пясъци. На други места истината е още по-зловеща.

Цялата пясъчна плажна ивица (плажовете у нас са общонародна собственост) до квадратен милиметър е покрита тарикатски с чадъри и шезлонги до самите вълни.

Не можеш да ползваш плажа без да платиш за сянка, няма къде.

Цената на всеки един от чадърите, те са десетки хиляди, и на шезлонгите, е по 12 лева, беше 6 лева, значи 100 процента увеличение, плюс още пари за шалте.

Всеки чадър е с най-малко 2 задължителни шезлонга, мръсничките шалтета към тях и те са задължителни.

Преброх заетите чадъри около мен: 6-7 процента, главно украинци, не знам как (кой им) плащат. Някои плажове допускат до плажа само гости на хотелите, не знам дали е законно.

Едно нормално (българско) семейство с две деца трябва плати за сянка и за задължителните шезлонги с дунапренови постелки точно... 84 лева, даже и ако ги ползва само преди обяд 1-2 часа.

Ако и след обяд или надвечер мама, татко и двете деца са пак на плаж - още 84 лева.

Общо 168 лева на ден. Без касов бон, естествено. За сянка и дунапрен. Чиста работа.

На някои други места видях други цени, не 12 лева, а 20 лева, 67 процента повече от 12 лева, да са живи и здрави концесионерите.

Плътно до плажа с чадърите има два километра вмирисан катун с бараки на търговци, братя цигани, които продават всичко: гащи, локум, чадъри, дюнери, риба (45 лева порцията, видях с очите си), джапанки, сладолед (5 лева топката), има и услуга да си киснеш краката във вана с малки рибки...

Боже мили, каква величествена простотия!

Вижте на втория фотос Копакабана, вижте плаж на френската Ривиера, а вижте и нашето чадърено гробище.

Простотията и чудовищната алчност ни убиват.

Акад. Петър Иванов

8 Коментара

Посетител

преди 9 месеца

Те отдавна са ни убили... Просто някои още не са разбрали...

Коментирай

Георги

преди 9 месеца

Докато има телета, ще има и касапи.

Коментирай

Али Баба

преди 9 месеца

Б.б. да пази булгаристан, че така добре защитава интересите на една шепа алчни копелета. То поне морето да беше чисто...

Коментирай

123456

преди 9 месеца

Най-скъпия задник в БГ кочината, този на Бойчето. Първия път го спаси, като плати няколко милиарда за ам. изтребители, вместо по 14,5 милиона по 200 за броя. Вторият път когато предостави на ПП право да направи правителство, и третият, когато предложиха ядрените реактори за Белене да бъдат подарени на Украина. Всеки ученик от първоначалното ще ви сметне, че с тези пари БЕЛЕНЕ можеше да бъде завършен и да произвежда ток. Сега кретените ни успокояват, че в козлодуй са поръчали реактори от Уестинхауз, за колко пари, естествено космически. Такъв престъпен елит е само и единствено за затвора.

Коментирай

Илиев

преди 9 месеца

Плювалници,има добри и лоши места навсякъде. Вие сте си избрали елитния Слънчак— нека ви дерат. На Обзор има повече свободен плаж отколкото чадъри.Чадъри и шезлонги по 7 лева,шалтета по 2 лева. Има и по 3.50. Цените в заведенията са по-ниски от София. Но нивото ви е Слънчев бряг,ще търпите.

Коментирай

Valkaredgi

преди 9 месеца

В Испания чадърите са на 50% от плажа. Вечер чадърите се събират ,почиства се машинно и сутринта се монтират наново.

Коментирай

бандити в управлението

преди 9 месеца

Мутри по плажа. Какъв е проблемът?

Коментирай

uwne

преди 9 месеца

Навреме транжирай свинята за да ти е мирна главата. Допуснахме най-огромната лъжа в българската история, допуснахме огромен грабеж, сега е късно за каквото и да е, освен, ...освен за саморазправа с грабители.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.