НА ВНИМАНИЕТО НА ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР!  Циганските босове Кики Общинаря и баща му Фането тероризират събратята си в Русе. Взели ли са на ръчно управление местното ОДМВР? (СКАНДАЛНО ВИДЕО)

Съдбата на Юлиян Димитров и семейството му е достойна за криминален трилър

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/na-vnimanieto-na-vatreshniya-ministar-ciganskite-bosove-kiki-obshtinarya-i-bashta-mu-faneto-terorizirat-sabratyata-si-v-ruse-vzeli-li-sa-na-rachno-upravlenie-mestnoto-odmvr-skandalno-video-2/143902 SvobodnoSlovo.eu
НА ВНИМАНИЕТО НА ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР!  Циганските босове Кики Общинаря и баща му Фането тероризират събратята си в Русе. Взели ли са на ръчно управление местното ОДМВР? (СКАНДАЛНО ВИДЕО)

Съдбата на Юлиян Димитров и семейството му е достойна за криминален трилър

Днешната история трябваше да бъде за ромска вендета и семейна чест, но вместо това героят на репортажа ни Юлиян Димитров от гр. Русе обрисува картина на зловещи преплетки между циганските тартори Венцислав и Кирил Мишеви с висши представители на ОДМВР в дунавския град. Полицейско насилие и произвол, поръчкови акции, корупция, търговия с влияние и стройна йерархия за купуване на гласове са само част от акцентите, които ни карат да си задаваме въпроса има ли държавност и къде е правосъдието.

 

Съдбата на Юлиян, съпругата му Парашкева и останалите членове от семейството е достойна за криминално-ченгеджийски трилър, в който централната роля е отредена на един цигански барон и неговия син. Става дума за Кирил Ангелов Мишев, известен сред ромите в града като Кики Общинаря. Според нашите информатори Кирил и баща му Венцислав Ангелов Мишев-Фането открай време са най-мракобесните бандити и босове на цяла джебчийска армия, атакуваща ежедневно европейските столици.

 

Преди повече от 10 години, следвайки ромските традиции, синът Кирил “откупува” за булка Ангелина - балдъза на Юлиян и сестра на жена му Парашкева. След не особено щастливо брачно съжителство, хубавата циганка напуска дома на сем. Мишеви с мотива, че е подлагана системно на битов тормоз и е била извеждана насилствено в държави от ЕС за да упражнява там джебчийство под давление на съпруга си Кирил и свекърва си Евтима Иванова Станева, която и по настоящем търка наровете в държава от Евросъюза по обвинение за кражби.

В последствие Ангелина сключва втори брак с човек от рода на Юлиян, твърдо решена да остави побоите и насилието, които е търпяла от Кики зад гърба си. Всичко това никак не се нрави на клана Мишеви. Близките до властта в Русе цигански барони тръгват да търсят мъст, изисквайки от Юлиян Димитров да им възстанови парична сума в особено големи размери, която на времето била дадена като “откуп” за булката. От къде мургавите русенлии разполагат с толкова пари е тема, на която днешният репортаж ще се опита даде отговор.

 

Любовната драма между двете семейства прераства във вражда, последвана от жестоко отмъщение. Жертва на всичко става самият Юлиян, който е предприемач с малък строителен бизнес и ромите в града го познават като хрисим и работлив младеж. 

 

Същото не може да се каже за Венцислав Мишев и сина му Кирил. Сред ромската общност те са безспорни тартори, всяващи страх сред бедстващите представители на малцинството. Бащата Венцеслав Ангелов Мишев е едноличен собственик на фирмата „ВЕГАК“ ЕООД, чийто предмет на дейност е повече от разнороден - от строителство и хотелиерство, през ресторантьорски и транспортни услуги, до обзавеждане на недвижими имоти.

 

Синът Кирил основно движи делата на баща си. Фирмата получава достатъчно поръчки от местната власт, за да си осигури семейството добри доходи. Участва в строителство на детски и спортни площадки, в поръчки за разрушаване на опасни обществени сгради и незаконни строежи, извършва ремонтни дейности на подлези и кръгови движения, ремонтира и жилищата на по-важни особи в града. В последно време са взели и апетитна поръчка на Дунав мост, до каквато не биха имали достъп без протекциите на влиятелни хора от властта.

 

„ВЕГАК“ ЕООД е навсякъде

- от строителството, мобилизирането на електората по време на избори, през полицията, та чак до високопоставените политици. Съвсем не е случайно, че Кики Общинаря обича на публични места да парадира с дебелите си връзки. За това още през 2019 г. пред в.„Галерия“ свидетелстват местни роми. Усещането за страх обаче е голямо. Чадърът е разпънат широко.

 

Това усещане за безнаказаност и същевременно на икономически просперитет съвсем не кореспондира с изявите на ромската фамилия в чужбина. Втората съпруга на Венцеслав Ангелов Евтима в началото на септември 2019 г. бива депортирана от Чехия заради джебчийство. Чевръстата циганка е увековечена във видеоклип в Ютюб как тараши чанти в холандски магазин. (Скандалното видео може да се види на адрес Harderwijk:Zakkenrolsters. actief) Информацията за Евтима е шокираща, защото съпругата на мастития русенски бизнесмен и изпълнител на обществени поръчки е лежала многократно по арестите на Англия, Италия, Испания, Германия и Швейцария, а подвизите й са надхвърлили дори границите на Стария континент и са стигнали до далечна Япония.

 

Заради непокорството на Юлиян, който самоотвержено защитава балдъза си Ангелина от набезите на бившия й мъж Кики, последният задейства всичките си връзки за да вгорчи живота на семейството и да го преобърне на 180 градуса. Случилото се е потресаващо и показва как в България полицията и съдът са готови да застанат на страната на силния. 

 

В нагона си да отмъсти на бившата си жена, ромският барон спретва на Юлиян акция „наркотици“. На 2 февруари 2015 година, без нищо да подозира, той става рано сутринта и се гласи да отпътува по работа в Шумен. Преди да тръгне, се отбива в едно кафене за ободрителна напитка и се отправя към автомобила си. Пътя му препречват трима цивилни полицаи, които го питат носи ли нещо незаконно. След отговора на Юлиян, че подобно нещо няма, той ги поканил да проверят. Докато отваря багажника на едното ченге, другите двама измъкнали от купето на автомобила пакет с 200 грама марихуана. И до днес Димитров

е категоричен, че пакетът му е подхвърлен, защото никога през живота си нито е търгувал с наркотици, нито е употребявал такива и това може да бъде доказано с най-елементарен тест. При разследването на оперативните работници наблюдаваме пропуски, които при една нережисирана акция не би трябвало да се случат. Странно защо след „находката“ полицаите се задоволяват само с разпит на задържания, който е категоричен, че пакетът не е негов. Ченгетата не продължават и не тръгват да правят обиск в дома на Юлиян Димитров, който е готов и днес да мине през детектор на лъжата.

 

Тези 10-ина минути обаче променят живота на един човек, който няма връзки, няма вуйчо владика, нито татко ромски барон, няма и политически протекции. 

 

Отговорът на въпросите откъде тръгва всичко, как и защо някой решава да направи от един невинен човек престъпник, дава свидетелят К.Д. Той пуска сигнал до специализираната прокуратура, в който подробно описва кой и защо подхвърля наркотиците в колата на Юлиян. Става ясно, че в дъното на всичко е бившият баджанак Кики Общинаря, а наркотиците са подхвърлени от 

Николай Димитров-Коко в съучастие с “ключаря“ Бисер. По-нататък са посочени сумите, които двамата са получили от поръчителя.

 

След време същият този поръчител успява с трикове да вкара за 25 дена в затвора Юлиян Димитров, който получава условна присъда за притежание на незаконни вещества от година и половина с 5-годишен изпитателен срок. Независимо от протестите. 

 

Драмата завършва по особено трагичен начин. От стреса Румен Димитров - баща на Юлиян, получава инфаркт и си отива от този свят на 53-годишна възраст, а съпругата му Парашкева получава тумор на мозъка и следва тежка черепно- мозъчна операция. Сега Юлиян се грижи за всичко и за всички. Гледа трите си дечица, ходи на гроба на баща си и внимава на никого да не каже лоша дума, за да не го вкарат без вина виновен от нищо в затвора. Вече има горчивия опит как у нас могат да ти подхвърлят наркотици и да се окажеш престъпник. 

 

За да звучи историята още по-зловещо, тя се повтаря и миналата година, когато този път домът на сем. Димитрови е претърсен за наркотици. Юлиян Димитров твърди, че разполага с видеозапис, който надлежно е прикрепил към подадените от него сигнали, на който се вижда полицейския служител Николай Кожухаров, който по време на претърсването на дома на Димитров за наркотични вещества през 2023 г., лично посочва на свой колега къде да търси и да “открие” тези вещества, с което намеква, че и втората акция срещу него по тази линия е плод на инсценировка, най-вероятно мотивирана от корупционни действия.

 

В същото време Кики Общинаря, баща му и джебчийките живеят охолно като истински ромски аристократи.

 

На 24 септември 2024 г., екип на Информационна агенция “Свободно слово” посети гр. Русе по сигнал на Юлиян. Ние не сме първата медия, тръгнала по следите на ужасяващата циганска вендета, но само пред нашата камера героят на днешния разказ се съгласи да назове имената на няколко висши полицейски служители от ОДМВР-Русе, които по думите му, са ключови играчи в акцията по набеждаването му. 

 

Дали наистина е така, отправихме въпроси към пресцентъра на МВР.

 

Вън от чисто битовия аспект на казуса, отразен в нашия репортаж, пред камерата ни Юлиян Димитров изнесе меко казано смущаващи твърдения за топ ченгета, които били влезли в корупционни отношения със сем. Мишеви, получавали са системно пари и ценности от ромската фамилия и в следствие на това са им оказвали специфична подкрепа, придобила гражданственост като “Полицейски чадър”. Димитров е подавал множество жалби, но отново (по думите му) в следствие на корупционните обвързаности между фамилия Мишеви и висши служители на ОДМВР-Русе, движение по тях нямало.

 

Позволяваме си да цитираме ключови акценти от интервюто, където той ексклузивно изнася смразяващи кръвта подробности, посочва имена на русенски полицаи и илюстрира думите си с техни снимки. Някои са толкова смущаващи, че ги оставяме без коментар. Но нека караме поред.

 

Според Юлиян, служителят от 2 РУ на ОДМВР в гр. Русе Даниел Тодоров бил човекът, открил наркотиците в колата на Юлиян Димитров през 2015 г. В последствие той е уволнен от системата (по неизвестни все още причини), но според героя на днешния разказ, дисциплинарното му дело (цитираме) “стояло на трупчета” заради намесата на по-висши служители от ОДМВР-Русе.

 

Доста по-нагоре в йерархията пък е комисар Явор Димитров, по онова време началник криминална полиция 2-ро РУ на МВР-Русе. Юлиян се кълне, че е получил информация как циганинът Кирил Мишев е в особено близки отношения с него. Той с право се съмнява, че двамата биха могли да са влезли в корупционни преплетки, следствие на което служители на ОДМВР-Русе да са инсценирали залавянето на наркотични вещества в колата му. Още повече, че разполагал със свидетелски показания как Кирил Мишев е давал пари в брой в дома си на комисар Димитров. А двамата били толкова щастливи да се видят, че срещите им се ознаменували от мъжки целувки уста в уста и гуляи с печени прасенца в един от циганските замъци на Кики на пъпа на гр. Русе, които лично посетихме и заснехме. Това пък обяснявало защо жалбите, които Юлиян подава срещу тях биват прекратявани и/или оставяни без разглеждане.

 

Срещу Кирил Мишев-Кики имало близо 50 сигнала в МВР (досъдебни производства, преписки и пр.), които са били прекратени в следствие на покровителството, което му се оказвало от висши полицейски служители в ОДМВР-Русе.

Жалби срещу фамилията Мишеви и техните обвързаности в местната полиция са били подавани и във “Вътрешна сигурност” на МВР, но също са оставали като глас в пустиня.

 

За всички факти и обстоятелства, посочени до тук, Юлиян Димитров твърди, че е сезирал и директора на ОДМВР-Русе комисар Пламен Първанов, който от своя страна я разпределя жалбата му на полицейския служител Александър Ковачев.  “Дребна”подробност обаче гласи, че срещу него Димитров в миналото също е подавал жалба и шансът Ковачев да няма интерес от разкриване на истината, е значителен. 

 

В разказа си пред камерата на “Свободно слово”, Юлиян Димитров споменава и името на полицейския служител Валентин Колев, за когото припомня, че е бил обект на разследване от КПКОНПИ, който също поддържал доверителни отношения с фамилия Мишеви. Нарича го “стар милиционер-рушветчия”, който още по Бай Тошово време бил щедро даруван с кокошки от ромските къщи за да не закача обитателите им за кражби и побои.

 

По думите на Димитров, директорът на ГДБОП в гр. Русе, Бораджиев също е получил по компетентност копие от жалби, изпращани от него до вече разформированата Специализирана прокуратура. Той, от своя страна, е бил дал разпореждания посочените в сигнала свидетели да не бъдат викани на разпит (най-вероятно за да не разкрият факти и обстоятелства, които биха увредили интересите и най-вероятно биха послужили семейството на Венцислав и Кирил Мишеви, както и горецитираните полицейски служители да бъдат подведени под отговорност).

 

За да стане всичко още по-кошмарно, Юлиян Димитров твърди в интервюто си, че ромската фамилия Мишеви се занимават освен с джебчийство, още с лихварство и сводничество, и че са притежатели на хотел “Плаза” в гр. Русе. През него, по думите му, се извършвали финансови злоупотреби, които биха могли да се окачествят като “пране на пари”. За капак в съмнителния хотел, който лично посетихме, се практикувала платена любов с жени, попаднали под контрола на ромската фамилия. Организирали ли са си там оперативки и разпивки местните полицаи било тема, на която всеки живущ в Русе би могъл да отговори.

 

Сол в раната на семейната драма между рода на Юлиян и душманите му Кики Общинаря и баща му Венцислав, познат сред циганите като Фане, сипа поредната бивша снаха на фамилията - Мариана. Тя, също като предшественицата си Ангелина, е била пребивана и принуждавана с нечовешки изтезания и глад да джебчийства из Европа. С нея екипът ни се срещна в бащината й къща в гр. Левски, където ни посрещна татко й - Иван Дашев Чокоев - забележително начетен представител на етноса, който твърди, че не е подозирал какво се случва с дъщеря му след изпращането й като снаха при циганските борони Мишеви в Русе. Със сълзи на очи синеоката ромка разказа, че с парите от кражби на кредитни карти и портфейли, за няколко години Венцислав Мишев и синът му Кирил успели да си купят луксозно имение не къде да е, а в Италия. Там ролята на “маман” за смуглите крадли играела дъртата циганка Евтима - втора жена на Венцислав и мащеха на Кики Общинаря. Това била истинска къща на ужасите, а стаите й се огласяли от крясъци и плач, т.к крадлите, някои от които непълнолетни и изкарвани с фалшиви документи, бивали мъчени по ужасяващи начини докато усвоят “занаята”. 

 

Прочее изготвянето на неистински лични карти, паспорти и шофьорски книжки бил друг доходоносен клон в престъпното портфолио на Венцислав и Кирил. 

 

Втората съпруга на младия циганин, както и нейният баща имат сходна съдба с тази на Юлиян Димитров, т.к фамилията Мишеви твърдели, че булка от техния дом може да излезе само с краката напред, но не и доброволно. Ето защо възрастният човек бива поръчан и пребит от над 20 ММА-бойци, платени с мръсни пари от кражби и сводничество. Нападението става не къде да е…. а през сградата на ОДМВР-Русе. Наказани за мелето няма. Причината е аналогична - и тази бивша съпруга трябвало да върне половин милион “откуп”, задето си е позволила да избяга от брачното ложе. 

 

Финал на днешния разказ слага достолепният ни домакин от гр. Левски Иван Дашев Чокоев, който използва камерата ни за да се обърне към своите събратя-роми с думите: 

 

“Препоръчвам на всички мои приятели и неприятели, познати и непознати, наострете се срещу този диктатор на Русе. Защото той (бел.ред. - Венцислав Мишев) е над закона. Ние сме хора, които сме със закона, граждани сме на Република България и ще си браним интересите, защото той през цялото време заплашва да ни отнеме живота. На фамилии, на деца, на бащи, на дъщери. Той раздава правосъдие. Излизайте и не се притеснявайте. Апелирам към гр. Русе - приятели и неприятели, излизайте. Бъдете смели за доброто на Вашите деца и семейства. Не се плашете.  Разчитаме, че институциите най-после ще се самосезират, а законът ще възтържествува. Крайно време е!”

 

Какво още казаха героите на днешния разказ, как ни посрещна пазачът на хотела-бардак в центъра на гр. Русе, на колко милиона се оценяват къщите и кооперациите, построени от ромските босове и как реагираха от ОДМВР-Русе, когато ги потърсихме за коментар, гледайте ексклузивно в репортажа на “Свободно слово” от дунавския град.

Източник: crimesbg.com

 

 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.