Намирам за извратено цялото суетене по магазините по празниците

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/namiram-za-izvrateno-cyaloto-suetene-po-magazinite-po-praznicite/123939 SvobodnoSlovo.eu
Намирам за извратено цялото суетене по магазините по празниците

Намирам за извратено цялото суетене по магазините по празниците. Истината е, че това няма нищо общо с християнството. Както и някои други неща, които е редно да бъдат споменати.

Израел хвърли бомби по манастира Дейр Мимас в Южен Ливан. Това е историческо място на повече от 600 години. В християнството се говори за прошка и примирение, а не човекът да се явява наказател и да иззема функциите на Господ, нали така?

И това е страната, която претендира да бъде стожер на вярата. Всъщност в момента се прави всичко възможно за ескалиране на конфликтите на верска и етническа основа. А причините са чисто геополитически. 

 

Ако тези регионални конфликти не са налице, настоящата хегемония ще бъде прекъсната. Ако "цивилизованият" свят не е превърнат в хедонистичен и консумеристки, то би имал уши да чуе болезнените стонове на ненужните мъченици и очи да види раните им. 

Вместо да учи децата си на задоволяване с евтини дрънкулки и свирепа битка в магазините за банани. Християнството е смирение, емпатия, човечност. А не комерс и конформизъм! 

Сега ще кажете, че съм просто един Гринч. Може и така да е, но това не променя факта, че живеем в тъжен и лъжлив свят!

Тодор Беленски

4 Коментара

BLADE

преди 4 месеца

Абсолютно вярно!

Коментирай

Майна

преди 4 месеца

Мислите ми са в същия дух и се радвам, че откривам ,че не съм изключение...

Коментирай

Вълк

преди 4 месеца

“В християнството се говори за прошка и примирение, а не човекът да се явява наказател и да иззема функциите на Господ, нали така?” Струва ми се, че бъркате примирението със смирението в християнството. Има огромна разлика. Как бихте коментирали “примирението” на Христос в думите му: “Меч съм дошъл да донеса не мир”. ?! Прочетете внимателно Новия завет. Не е критика- а нещо, което виждам- като объркване в посоката.

Коментирай

Доктор "Ох, боли"

преди 4 месеца

Няма нищо извратено, господине. Извратено е да киснеш в църква и да си мислиш, че така почиташ Рождество Христово. Бог не е в църквите. Той не иска да има нищо общо с педофилите там. Тези наши "православни духовници", та те приличат на сатани с тия черни раса и дълги бради! И само това да беше, ами те по никакъв начин не се вписват в характеристиката на християнина. Освен това Коледа отдавна не е християнски празник, а е повод да се съберат близките, да хапнат, да пийнат и да си разменят подаръци. На мен ми харесва "суетенето в магазините", украсените сгради, коледните елхи и приповдигнатото настроение. Имаме нужда да се откъснем от сивотата на ежедневието, от заливащите ни денонощно лоши "новини" и да се потопим, макар и за кратко, в един по-светъл, почти приказен свят (изключвам пародията на коледна украса в столицата тази година). Пък Вие си мрънкайте колкото искате!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.