Напинянето преди Ротацията в някои моменти наистина ми идва в повече!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/napinyaneto-predi-rotaciyata-v-nyakoi-momenti-naistina-mi-idva-v-poveche/127711 SvobodnoSlovo.eu
Напинянето преди Ротацията в някои моменти наистина ми идва в повече!

Напинянето преди Ротацията в някои моменти наистина ми идва в повече! 

Зарица Динкова, министър на туризма, известна най-вече как влиза до кръста в морето, за да покаже, че е чисто и как пременена с бели гумени брандирани с логото на министерството ботушки спасява костенурка, заявява в нарочно прессъобщени, че 

„Туристическият сектор е моят отбор в момента и аз ще продължа да правя всичко възможно той да просперира. Виждам че българският туристически сектор е все по-конкурентен, а той е базиран на иновации, устойчивост, на все по-високо качество и набляга на изживяванията, които туристите у нас преживяват“

КОИ ИНОВАЦИИ? КЪДЕ ИНОВАЦИИ? ГОСПОЖА ДИНКОВА, кое наричате ИНОВАЦИЯ?! 

АМАН! Като туристическият сектор е толкова СВОЙ, къде беше ракламата на България на едно свръх гледано по света събитие, каквото е състезание от Световната купа по ски, което се проведе на Банско? Може вторият ден да беше метеорологичен провал, което се случва из всички курорти, но гигантският слалом протече прекрасно и зрители от цял свят го проследиха. 

Министерство на ТУРИЗМА не само няма подготвена реклама за международни канали по време на събития, следени от десетки милиони зрители, но НИКЪДЕ по цялото състезателно трасе нямаше НИТО ЕДИН надпис България. Да се знае, бе - че това нещо се случва в тази толкова неизвестна държава. (Туристическото лого вътре в стартовата къщичка е толкова смислено, колкото и рисуването на панделки).  

О, да, за надписа трябва да се плати за реклама, но що ли да рекламираме - нали министерството отчита 5% ръст на туристите в зимните курорти, особено от Турция? Турците ще носят славата ни като зимна дестинация! 

Абдикацията от национална реклама директно отговаря на въпроса защо докато карам ски в Австрия и неуморно питам случайни скиори един след друг знаят ли, че в България се карат ски, те ми казват, че не са чували и най-често питат дали имаме хълм. Един рече, че познавал само местата, където се провежда световна купа. "Ама в България СЕ провежда световна купа!" - доста нервно му казах. Не бил разбрал. "Банско?" - питам. "А, това го знам, ама не знаех, че е в България."

Всяко ръководство на националния туристически бизнес счита, че му е твърде скъпо да се рекламира там, откъдето същинските почитатели на белите спортови избират къде да отидат. Непосилно, невъзможно! 

Министерството безгрижно подари 55 хиляди лева за частното парти на една наша туристическа организация, още 300 хиляди лева за нуждите на друга туристическа организация. Частни нужди, не международни. Не рекламни. Не имиджови. Но сега министерската врътка иде, а те мълчааааат. 

На Световната купа по ски в Банско Динкова, също пременена в скиорско екипче и шапка Bansko, връчи награда на Марко Одермат, който ще спечели Големия кристален глобус. И кой разбра за това? Кой научи, че той е награден в БЪЛГАРИЯ? 

Единственото парченце реклама бяха 3 секунди с Алберт Попов, заснети с телефон и думите му: "Елате в Банско, ще казам за вас!" Но това не е платено от туризма, това е платено от Банско. 

КОЙ, благодарение на Министерство на туризма, научи в някакъв рекламен филм, че България от 100 години е със ски федерация? 

Кое събитие, посветено на белите спортове инциира министерството, кои световни медии покани по този случай, за какви репортажи се договори с водещите телевизии? 

Тъжна, жалка, срамна е картинката на международната ни туристическа реклама, независимо на колко изложения в чужбина участваме. Последните ТВ клипове, които насърчават вътрешния туризъм, бяха произведени по поръчка на Марияна Николова и нито един друг министър - временен или постоянен - не направи нищичко за рекламата, не създаде абсолютно нищо. 

Една от причините за липса на физически армагани е, че от месеци МС се опитва да реши от какъв рециклируем материал да бъдат направени опаковките на подаръчните протоколни подаръци. Затова, щото е най-лесно, министерството не произвежда НИЩО. 

Иначе, ако не знаете, Зарица Динкова е в туристически отбор. Въжделението й да бъде предложена за евродепутат не се случи и какво друго да прави - иска да остане където е. 

И за да е нелепо до безкрай, някой реши, че е страхотна идея да пременят Христо Стоичков в ски екип. Пред кого да ни рекламира в този вид? Пред българите (с цялата ми огромна симпатия към него), не става. Пред мексиканците - също - те никак не мислят как да почнат да карат ски в България. И испанците няма да се хванат. 

Само преди дни Линзи Вон се снима на ски редом с Роджър Федерер. И веднага кадърът доби смисъл. Но редом със Стоичков не пожела да застане ни Марк Жирардели, ни Тед Лигъти, който беше в Банско, нито дори Алберт Попов. Никой дори не разбра за гостуването на двукратната олимпийска шампионка Тина Мазе. 

Моят кадър е от несбъднатата кампания Летящите българи, която Динкова не пожела да осъществи, само защото е започната при Ilin Dimitrov. 

Но иначе тя е от "отбора на сектора", но това явно не значи в интерес на България.

Лияна Панденлиева

5 Коментара

Борис

6 months before

Хубавата-някога!Лиянка пак се чеше по проскубаната от "ските"писта!

Коментирай

Борис

6 months before

Хубавата-някога!Лиянка пак се чеше по проскубаната от "ските"писта!

Коментирай

Чичо

6 months before

Че кой от сглобката работи за България?

Коментирай

Червената шапчица

6 months before

Георги Георгиев е ударил два пъти по главата Дебора Михайлова, с което е счупил черепа ѝ, преди да започне да я реже с макетното ножче. Съдът в Пловдив връща делото на прокуратурата в Стара Загора, защото иска да узнае има ли още мозък в главата на Дебора - 400

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.