Не, не е #HUBAVO: Пачуърк по Фанкъдовски

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/ne-ne-e-hubavo-pachuark-po-fankadovski/116402 SvobodnoSlovo.eu
Не, не е #HUBAVO: Пачуърк по Фанкъдовски

Нищо не разбирате от изкуство и естетика и все сте недоволни. Градската управа в София прави ремонт в стил Ар нуво* - пътищата били на вълни, не можело така. В Княжево ремонтират в стил пачуърк* в градска среда - било като кръпки, какъв е тоя цимент…

 
Спокойно, шегуваме се. Просто си представяме какво се случва в главата на столичната управа под вещото ръководство на Йорданка Фандъкова, която трупа издънка след издънка в уж “безупречната” си биография. 
 
 
Повод за тази статия е поредният печален ремонт в София. Този път място на действието е кв. “Княжево” в края на столицата. Снимките в социалните мрежи показват как тротоарите и стълбовете са запълнени с бетон, без каквато и да било мисъл за финалния облик на улиците. Не знаем дали става дума за мързел или липса на връзки между мозъчните клетки в нечия не особено пълна глава. Павета със сигурност има. Те се виждат на снимките. Защо обаче не са сложени на мястото си - можем само да гадаем. 
 
 
Оказва се обаче, че ние абсолютно нищо не разбираме от градска естетика. Това си е просто паучърк - течение в изкуството, което се характеризира с творби, създадени от кръпки. Вероятно по време на цялото си управление Фандъкова е търсила именно този начин да изрази себе си - тук кръпка, там кръпка… И ще остане неразбран и крайновелик творец. 
 
Все по-очевидно става нивото на некомпетентност в кръвта на Фандъкова. И истината е, че през последните години столичани бяха превърнати в смутени зрители на една трагикомедия. То не беше гафа на Графа, не бяха ремонтите на ремонтите, пренареждането на жълтите павета, не бяха линиите на трамвайното трасе на бул. “Цар Борис III”.
 
 
Завесата най-накрая пада. Без аплодисменти. 
 
 
 
Джесика Вълчева
 
  frognews.bg
 
*ар нуво е стил в изкуството, който се характеризира със всевъзможни вълнообразни форми
 
 
*пачуърк - по принцип става дума за творби, направени от различни парчета плат, които са съшити заедно

1 Коментара

ku4e

преди 7 месеца

Госпожа кметицата на София не трябва да бъде освободена от поста си, докато не приключат качествено всички ремонти! Отговорността е нейна, да си довърши започнатото!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.