Небезизвестният фараон Ивелин Михайлов всъщност е доста по-умен, отколкото изглежда

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/nebezizvestniyat-faraon-ivelin-mihaylov-vsashtnost-e-dosta-po-umen-otkolkoto-izglezhda/134383 SvobodnoSlovo.eu
Небезизвестният фараон Ивелин Михайлов всъщност е доста по-умен, отколкото изглежда

Небезизвестният фараон Ивелин Михайлов всъщност е доста по-умен, отколкото изглежда. Той самият фактически не държи подпис никъде, не е нито собственик, нито е продавал акции на някого, нито дължи пари някому. Сигурно ще предизвикам потрес, но прилича много на... Ахмед Доган. Който от 34 години преход притежава почти цялата държава, но никъде не се води никакъв. Имах един приятел преди години, който разработваше първите правни информационни системи. И беше правил справка за Доган, който по документи, пред държавата е "г-н Никой". Няма нито една фирма никъде, никакво дружество, сдружение, не заема никакви постове. По-късно и Бойко Борисов обяви Доган за гений с думите: "Той не може да бъде разследван, няма негов подпис никъде"...

Та да се върнем на Ивелин Михайлов. Вече няколко пъти коментирах, че това е изпечен мошеник, създал пирамида и то доста сериозна. Говорим за десетки милиони, а според собствените му интервюта - дори стотици милиони. Т.е. същността на проекта е тази.

Но юридическото оформление реално е доста интелигентно направено, така че Ивелин Михайлов всъщност не е виновен за нищо и пред никого. Той е като кукловод-мафиот, някакъв "дон", чиито ръце не се докосват до нищо.

Вместо това е намърдал навсякъде някакви сламени хора, подставени лица - идиоти-бушони, които да изгърмят при нужда. Засега никой не е изгърмял, може би защото службите виждат цялото безсмислие да се прибират тези нещастници. Какво ще променят, ако приберат някое световно неизвестно лице... :)

Последният такъв идиот изглежда подполк. Николай Марков, който е поставен (още дори неофициално) начело на партията на Михайлов. Най-вероятно чрез него ще бъде източена държавната субсидия, което е вероятната причина за участието изобщо на изборите. Т.е. ново засмукване на пари отнякъде... :)

Сигурно е пресилено да го сравнявам с Ахмед Доган, но реалността е точно тази. Разликата е, че при Доган кражбите са си кражби - едни държавни активи стават частни. А при Михайлов става дума за измама - Понци схема, пирамида. Доган пирамиди не е правил.

Т.е. накратко - разследванията на "Афера" и на "Шибанистан" съдържат верни факти, но не и верни очаквания за резултат после. И да има арести, те няма как да стигнат до И.Михайлов, защото той юридически е "Г-н Никой"... 

Това е обективната реалност. В САЩ имат модели за разследване и осъждане дори по косвени улики и чрез тях са опукани ключови мафиоти като Ал Капоне и Джими Хофа. Дори един губернатор влезе в затвора, без никакви други доказателства, освен подслушан телефонен разговор с намерения. Само с намерения...

Но у нас правото е континентално-европейско, опира се на 100% доказани факти, документи и безспорни доказателства. Т.е. по българските закони И.Михайлов е невинен. Точно като Маргините, Черепа, покойния Илия Павлов и още стотици - живи или застреляния мафиоти. По закон те не са престъпници... :)

Реално единствената заплаха за Ивелин е не държавата и Законът, а е ако се набърка в схеми, засягащи по-едри риби. Те няма да питат кое е законно и кое не. Но засега с Исторически парк не се вижда Михайлов да е засегнал нечий сериозен мафиотски интерес. Той папка за сметка на идиоти-вложители - дребни риби с малко мозъчно съдържание. Не е посегнал дори на някакви митични ветропаркове и фотоволтаици на кръга "Капитал" - всичко това са защитни тези на самия Михайлов - че някаква мафия го атакува. Никой не го атакува, на никого не е накърнил с нищо интереса, иначе отдавна да е на 2 метра под земята.

Това е реалността, стойте настрана от Ивелин и неговите проекти, защото там печалба няма да видите, това е място, където да генерирате загуби за един никак не глупав измамник... :)

Добри Божилов

18 Коментара

kpvt

2 months before

прав си добри голям хитрец е

Коментирай

kpvt

2 months before

прав си добри голям хитрец е

Коментирай

Цецо Елвиса

2 months before

Мнението на г-н Божилов си е негово. Ако нещо ще доказва, да доказва.Ако пък не - всичко си остава плюене с внушения с цел предизборна агитация. Нивото е ниско и елементарно. Ако ще заковавате Михайлов или кой да е "враг и измамник" подходете умно, а не популистки. Така по нищо не се разлиавате от Канал 1, БТВ, Нова и прочие. Друг е въпросът дали действително има нещо за нищене, при положение, че всички инструменти на държавната и медийната власт са овладени и биха могли да представят брилиантно пореден удар срещу "врагове на народа"....

Коментирай

Мария луна

2 months before

Българската злоба край няма.бойко и кирчовците ни ограбиха нагло,вие Ивелин "фараон"определяте. ТОГАВА ДРУГИГЕ СА ИМПЕРАТОРИ!

Коментирай

Мария луна

2 months before

Българската злоба край няма.бойко и кирчовците ни ограбиха нагло,вие Ивелин "фараон"определяте. ТОГАВА ДРУГИГЕ СА ИМПЕРАТОРИ!

Коментирай

Един наивник

2 months before

И денем и нощем ,вия гледайки ЛУНАТА-мария.

Коментирай

огнеборец3

2 months before

Отново Ивелин Михайлов!? Той какво - измежду топ-престъпниците на България ли е! - грабил и бил, заплашвал и трупал (труп, труп, труп...) 30 години!? Естествено, че не. Напротив - създал е нещо реално и голямо в страната - Историческия парк. Това е факт. А останалото, нахвърляно в писания като горното - това са твърдения, за които дори авторите им си признават, че няма как да бъдат доказани. Но поръчката си е поръчка... И Пишурката пише... А авторът на този пасквил никога и не ме е привличал - и с израза си, и с диалектния си говор. И за малко да гласувам другия месец за формацията, в която той е включен - "Ние гражданите". Щях да го направя заради Пламен Пасков, но вече няма да го направя - заради Добри Божилов.

Коментирай

Мнение

2 months before

Божилов много се изложи. В телефонен разговор с Ивелин Михайлов, качен в youtube канала „Свободен глас“ демонстрира плашеща липса на елементарни икономически познания, а тръгнал да нищи казус с дружество, акции, дивиденти и пр. Пък бил завършил икономика. Но пишел книги. - Ни рак, ни щука. Ама пращи от акъл за даване. Брей-брей.

Коментирай

Боби

2 months before

Когато няма последствия, няма причина да правиш нещо по различен начин. Когато през 2019 г. "Исторически парк" набираше пари чрез нерегламентирана продажба на акции, без проспект и с нереалистични обещания към инвеститори, проблемът бе само един. След като институциите в лицето на Комисията по финансов надзор (КФН) и прокуратурата отказаха да го решат, се появиха други. Паркът се превърна в цяло изкупено село, а държавата в нито един момент не се поинтересува нито откъде идват всички тези пари, нито защо липсват във финансовите отчети.

Коментирай

Боби

2 months before

През последните пет години плановете за развитие на Исторически парк в село Неофит Рилски се промениха. От туристически обект, който представя живота и бита на българите още от тракийско време, фокусът се прехвърли върху контрол над селото и превръщането му в автономна зона, а след това и към цялата община Ветрино. Това се случи в няколко етапа - от покупка на общински и частни имоти, през създаването на политическа партия "Величие" и спечелването на мнозинство в общинския съвет, до поставянето на камери за наблюдение и въоръжаване на групата около "Исторически парк".

Коментирай

Боби

2 months before

Променена е и схемата за набавяне на средства за финансирането на това превземане. В началото това се случваше през продажба на съществуващи акции от физическо лице на физическо лице, при която парите постъпват по лични сметки, докато на инвеститорите се казва, че отиват в акционерното дружество. Обаче сега основен източник на средства е всеки човек, който е убеден да "инвестира" в проекта, като тегли потребителски кредити от множество банки в размер на стотици хиляди левове. Ръководството на парка обещава, че ще поеме вноските по кредитите, а след това ще дойдат и печалбите за "инвеститора". И в двата случая изглежда като финансова измама.

Коментирай

Боби

2 months before

"Петстотин милиона има там, аз съм го видял", казва Киро Брейка, популярен влогър, в рекламен клип в защита на "Исторически парк". Няколко дни по-късно същата сума, "инвестирана в камъни", цитира и Ивелин Михайлов, изпълнителният директор на парка. Според тях паркът не може да бъде финансова измама, защото е очевидно, че е построен и в него са инвестирани огромни суми пари - по техни сметки, около 0.3% от БВП на България. Проблемът е, че тези числа по никакъв начин не кореспондират с финансовите отчети на парка. Ако се вярва на документите, паркът въобще не би трябвало дори да съществува.

Коментирай

Боби

2 months before

За 2022 г. приходите на едноименното дружество например са едва 892 хил. лв., сума, която подхожда повече на квартален магазин, отколкото на финансов колос. Загубата е малко под 1.5 млн. лв., като акционерното дружество е в технически фалит от години насам, с постоянно нарастващ отрицателен капитал. Общите разходи на парка от създаването му насам са под 10 млн. лв., като това включва и оперативни разходи. Активите са 12.4 млн. лв. вместо заявените 500 млн. лв. Дружеството "Исторически парк" не е единствената компания - около Михайлов има цяло съзвездие от дружества, но дори и сумарно те трудно биха достигнали и 5% от цитираните суми. Какво пише в отчетите на "Исторически парк", изглежда, няма значение, защото записаното в документите не отговаря на реалността и това е видимо с просто око

Коментирай

Чичо

2 months before

Когато няма доказателства, се фабрикуват внушения! И то от кого, от един сайт, за който нито се знае от кого е финансиран, нито някой му е видял счетоводството! Но понеже постоянно пуска разни "бомби" и населението (не знам защо наричано ЕХАЛЕ) изпада в дива радост! Ако пък някой си направи труда да изтърпи шибаняка от "шибанистан", това си е за негова сметка! Твърди, че щял да показва документи, ама надали! Та, малоумника се представя за журналист, а от СБЖ няма реакция! Чудя се на Божилов, това ли са му пътеводните звезди? Склонен съм да се доверявам на хора, които са направили нещо което се вижда, но не и на такива плямпала, като споменатите горе!

Коментирай

Меглена

2 months before

Чичо, набута ли много пачки в ПИРАМИДАТА - "Исторически парк" ?!?!?! Сега ще има да чакаш да си ги вземеш, обаче това ще стане на Кукуво Лято и когато Цъфнат Налъмите !!! Бъди Бодър, Лошото е Напред !!!

Коментирай

Меглена

2 months before

Чичо, набута ли много пачки в ПИРАМИДАТА - "Исторически парк" ?!?!?! Сега ще има да чакаш да си ги вземеш, обаче това ще стане на Кукуво Лято и когато Цъфнат Налъмите !!! Бъди Бодър, Лошото е Напред !!!

Коментирай

Мартин Пенчев

2 months before

Володя Стоянов - Пирамиди, фараони: ОРИГИНАЛЕН ТЕКСТ - Ало, България, Варна, какво става при вас? - Оооо, велики фараоне, човека взе парите и... Припев: Пирамиди, фараони и балъци за милиони. Куче влаче, рейс, диря няма няма хей. (х2) Човека взе парите, каза: "Чакай малко.", хвана самолета, дръжте му петите. Човека взе парите, каза: "Чакай малко.", хвана самолета, чакай да се върне. Припев: Я подай ми мале тенката пушка! Кукувица гука под зелена бука, няма да ни стигнат още 100 години. Нагоре е високо, надолу е дълбоко, в София е тесно, няма вече лесно. Припев:

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.