НЕКАДЪРНИКЪТ ДАЙНОВ ПЛАГИАТСТВА

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/nekadarnikat-daynov-plagiatstva/110423 SvobodnoSlovo.eu
НЕКАДЪРНИКЪТ ДАЙНОВ ПЛАГИАТСТВА

Какво прави един некадърник-соросоид, лишен от анализаторски качества и публицистичен дар, когато шефовете му го принуждават да пише "коментар по наболели обществени проблеми"? 

Плагиатства. 

Оглежда се за някоя интересна статия - а такива се намират само в сайтовете, в които пишат национално мислещи автори - сграбчва идеите им и ги обръща наопаки. 

Соросоидите са всеизвестни  бездарници, а когато имаме насреща си Евгений Дайнов, там вече казва думата си и перманентната алкохолна мъгла. Но човекът трябва да заработва щедрите сороски аванси. С "писане". Тоест с интелектуално джебчийство. В  България плагиаторът е волен стрелец - куче влачи, диря няма.

Случайно попаднах на един инфантилно-помпозен тюрлюгювеч от сороския лакей Дайнов, озаглавен "Олигархията в България се задушава. Какво нужно сега" в сайта www.dw.com, който мяркам само инцидентно, докато търся в Гугъл други сайтове с интересни автори. Тъкмо по въпроса "какво е нужно сега", наш Дайнов си е позволил да открадне основната идея на моята статия "Не гледай сеир, българино!" публикувана днес, 17 май, в 9.22 ч.,в любимия ми сайт "Свободно слово".

Моят текст разглежда най-актуалния "взрив" от събития в България в момента - "мафиотската война" в прокуратурата - и призовава към действие българския народ - чиято намеса чрез граждански протести би осигурила най-справедлив изход от създалата се ситуация, преди нещата отново да бъдат прикрити, замазани и заметени. 

""Основната идея" на Дайновата словесна каша е същата, но той я представя с обратен знак, дъвче я по сорососки с гнили зъби и намесва ни в клин, ни в ръкав Европол, Кьовеши и Американския конгрес. Това откраднато от мен "острие" на текста си, некадърникът забива величаво в самия край на жалкия си тюрлюгювеч, започващ с нечетима, непоносима наукоподобна попара, в която соросоидът безмилостно забърква и нещастния Аристотел.

Цитирам дословно плагиатствания "извод":

"Не можем да си позволим да чакаме закономерностите, водещи до разпад на олигархиите, да свършат нашата работа, докато ние гледаме отстрани и хрупаме пуканки. Не можем да оставим тази работа и на Европол, Кьовеши или на Американския Конгрес. Да, в момента закономерностите работят в наша, на гражданите, полза. Но без наша, на гражданите, намеса - резултатът накрая няма да е този, който би трябвало да бъде."

Слогът на пишман политолога ми прави удоволствие. Винаги се радвам да отбележа колко посредствени и бездарни са сороските лакеи.

Но не съм съгласна да ме крадат и да изопачават думите ми!

Смехотворното съчинение на Дайнов е публикувано в dw.com преди шест часа - шест часа от момента, в който написах моя антиплагиаторски протест - 18.30 ч.

А статията ми, от която соросоидът краде мисли, е публикувана в "Свободно слово" в 9.22 ч. - тоест преди девет часа. Направете си изводите."

 Бия през пръстите, сороски плондери!

Милена Върбанова 

13 Коментара

Лора Дан

преди 11 месеца

Г-жо Върбанова, нещото, което най-много ме възмущава е интелектуалвата кражба. Само човек, посветил години от живота си в трупане на знания, осмисляне и анализиране на прочетеното и наученото, е в състояние да Ви разбере. Мвогознайковците се плъзгат по повърхността и никога не могат да достигнат дълбините, към които се стреми истинският учен. Според мен би трябвало да реагирате срещу плагиата. Напишете писмо да редакцията, изложете мотивите си и настоявайте да го публикуват. Вероятността да се публикува е малка, но понякога се случват чудеса.

Коментирай

Милена Върбанова

преди 11 месеца

Мила Лора, аз съм постоянна плячка на плагиатори на идеи от историческите ми трудове, срещу които не мога да направя нищо. В България никой не обръща внимание на "авторското право и сродните с него права". Освен мафиотите, групирани в престъпни групи, които печелят милиони, уж защитавайки юридически авторските права на наследниците на много известни творци - спомнете си случая с Дико Илиев и Дунавското хоро. Но случаят с Дайнов е една елементарна кражба на идеи от политическа статия. Не му е за първи път. Това показва само колко е некадърен и кух. Тук съд не е нужен - само присмех. И после кражбата на идеи трудно се доказва. Това не е копиране. Но е осезаемо, личи си. Нужен е контрол - но кой ти гледа в тоя хаос.

Коментирай

moitoi

преди 11 месеца

Олигархията (от гръцкото ὀλιγαρχία; ὀλίγος – „малко“[1], и ἄρχω – „управление“[2]) е форма на управление, при която властта е съсредоточена в ръцете на малка група от обществото. Тази власт може да бъде основана на знатност, богатство, заемането на конкретни политически постове и др. Лобизъм-Лобизмът е характерна съвременна дейност на неформален натиск в полза на конкретно политическо решение. Вследствие от широкото му практикуване постепенно е институционализиран и включен в правния корпус на някои от съвременните държави и системи за управление, главно в англосаксонската правна система. Произход Терминът възниква в политиката на САЩ. С него се описват опитите за влияние над избраните парламентаристи при изготвянето на законите в Конгреса. В средата на XIX век практиката се възприема широко във Великобритания, където се изразява най-вече в опити за пряко въздействие върху парламента. От Трън та на ГЛОГ нали Дай-ноф...???

Коментирай

Синята барета

преди 11 месеца

Краде, защото е вярно написано и ценно. И печели пари . Нищо, тя Кармата си гледа и после пляска през крадливите ръце.

Коментирай

Лора Дан

преди 11 месеца

Искам да се извиня, че поради бързане съм елиминирала буквата "н" от клавиатурата и съм я заменила със съседната буква "в". ))) Понеже самата аз държа на изрядното представяне на текстовете, дори когато коментирам в интернет, моля да ми бъде простена наборната грешка.)) Скъпа Милена, Вие сте драгоцененна древна колона и стоически удържате на слънцето, ветровете и бурите. Времето няма да Ви промени, само ще ставате още по-ценна. Вашето слово е Вашето оръжие. Не го прибирайте в ножницата!

Коментирай

Видовден

преди 11 месеца

Евгений Дайнов е синият шаман. През лятото на 2016 г. ме настигна на една бензиностанция на ОМВ след Пловдив, в посока към Варна. Беше с дъщеря си. Играеше ритуали на черна магия. Седеше ти пред мен, ти се местеше в дясно. Само там позволяваха пейките. С други думи - да се разделим под прав ъгъл. Така завършва всеки масонски ритуал.

Коментирай

Устат Блендер

преди 11 месеца

Видях го веднъж във В. Търново,вървеше като "бомж"доста неглиже облечен с папироса в устата...

Коментирай

Антон

преди 11 месеца

Благодарен съм, че има такива като вас. Сега си отговорих на много от въпросите, които изникнаха в мен след прочита на "статията" на въпросния в DW, където влизам рядко и винаги след това съм отвратен... За момент си помислих, че може да има някакви проблясъци и поне малка надежда за този... Но уви... Продължавайте да ги изобличавате, борбата с "мрака" е дълга и мъчителна!

Коментирай

Татяна

преди 11 месеца

Давай Милена, мачкай ги тия долни соросоиди.

Коментирай

Милена Върбанова

преди 11 месеца

Благодаря, Лора, moitoi, Синя барета, Видовден, Устат Блендер, Антон и Татяна! И аз съм благодарна, че има будни българи като вас!

Коментирай

Хр. Христов

преди 11 месеца

Абсолютно леке без покритие... Аз го наричам Евгени Продайнов, тъй като отдавна се е продал и е на каишка при Чичко Сорос. Те са вср от една серия "трубадури на демокрацията"(ренегати с комун. произход) - Асан Агов, Иво Минджев и пр. блюдолизци...

Коментирай

ДОН_ВИТО

преди 11 месеца

Авторът на публикацията може ли да докаже твърденията си? В противен случай има достатъчно данни да се предположи, извършване на престъпление, а именно клевета !!!!

Коментирай

Дон Домат

преди 11 месеца

Пияндур издухан

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.