Ние сме единствената държава в Европа, в която изборът на президент на футболния съюз се извършва при наличието на жандармерия и водни оръжия

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/nie-sme-edinstvenata-darzhava-v-evropa-v-koyato-izborat-na-prezident-na-futbolniya-sayuz-se-izvarshva-pri-nalichieto-na-zhandarmeriya-i-vodni-orazhiya/129452 SvobodnoSlovo.eu
Ние сме единствената държава в Европа, в която изборът на президент на футболния съюз се извършва при наличието на жандармерия и водни оръжия

Днес е особен ден за всеки футболен фен. Ние сме единствената държава в Европа, в която изборът на президент на футболния съюз се извършва при наличието на жандармерия и водни оръжия. 
Борислав Михайлов приключи с управлението на футбола ни, но задкулисните сили зад него ще опитат да запазят модела. Той е устойчив във времето не само заради корупционната си същност, но и заради простия и работещ подход. 

Старите тарикати много добре разбират провинциализма в мисленето. Аз дори не ги съдя малките клубове. Техният кръгозор са топките и мрежите. Бербатов трудно говори на техния език. Обяснява им за сложни методики, а те познават само битовизма си.
Но не разбирам поведението на ръководството на ЦСКА. Ние трябва да сме пример и да подкрепим първи Бербатов в борбата му. Казвам го с честното си признание, че той не ми е най-симпатичен. Идва ми малко надувка и не ме кефи, че има Пекановци в екипа си 
Но въпреки това ЦСКА трябваше да го подкрепи и то открито като марка. Не само защото е минал през нашия клуб. ЦСКА е силно потърпевш от настоящия модел на управление. И ще продължи да бъде, ако този модел продължи.

Дори в името на собствения си интерес, ЦСКА трябва да бъде в първите редици на битката срещу досегашния модел. И няма оправдание за Трайчо трайковщината в този ключов момент. Както и няма оправдание за замитането под килима на проблемите, за което дори се плаща на пропагандатори. 

Днес отново се изправяме срещу тези, заради които на предния протест проливаха кръвта ни. Като фенове и любители на футбола, пратен в ъгъла да умре. Заради хазартни и олигархични интереси. Пак сме оставени сами срещу системата. Както в държавата, така и във футбола.
Малцина от нас отново ще се противопоставим. Бербатов едва ли е панацея, но е шанс и надежда. Нагледах се на чакали, хиени и мършояди. Ако и този път не се случи нещо различно, следваща възможност може и да няма!  

Тодор Беленски

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.