Никога и нито един политически проект не е бил различен

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/nikoga-i-nito-edin-politicheski-proekt-ne-e-bil-razlichen/113472 SvobodnoSlovo.eu
Никога и нито един политически проект не е бил различен

"Телерик" започва като дъщерно дружество на оръжейната фирма "КИМКООП ТРЕЙДИНГ", специализирана в производството на оптични съоръжения, които се използват за производството на оръжие, лазерни системи и медицински устройства. Тя започва дейността си още през 1990 г. като "КООПЕРАЦИЯ КИМКООП". Сред първоначалните кооператори четирима вече са разкривани като щатни служители на Първо главно управление на ДС. "Телерик" получава първия си милион именно от "КИМКООП ТРЕЙДИНГ". 

Въпросът за неравния старт и несправедливото разпределение на ресурсите на комунистическата държава по време на прехода към "пазарна" икономика вече е омръзнал на всички. Никога и нито един политически проект не е бил различен. Т.нар. "десница" е политическата диверсификация и маркетингова трансформация на комунистическата номенклатура.

Против съм цялата отговорност да се стоварва върху служителите и офицерите от ДС. Отговорността е на комунистическата номенклатура. ДС е просто инструмент на комунистическата власт, която се измъкна без отговорност за репресивната машина. ДС беше ползвана за изпиране на свинщините на комунистическата власт.

Няма ДС само по себе си. Има ДС в контекста на комунистическата диктатура. Когато падна режимът, всеки се спасяваше както може. И беше несправедливо, и ужасно. И още е! Но трябва да се знае, че никога не е било по-различно. И не ДС винаги е била на власт. А комунистическата номенклатура, страшно некадърна, създаде нашия свят, от който тези, които не сме чеда на комунистическия елит, сме недоволни.

Калина Андролова

1 Коментара

darkaveng

11 months before

Съгласен с малка уговорка - "комунизъм" и производните му в Милото ни Отечество не е имало; докарахме я само до "развит Социализъм"! И това, което 34 години се мъчат да разрушат, е построено именно в указания период!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.