Николай Радулов: Едрата организирана престъпност има чадър и борбата с нея става пред камерите

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/nikolay-radulov-edrata-organizirana-prestapnost-ima-chadar-i-borbata-s-neya-stava-pred-kamerite/26649 SvobodnoSlovo.eu
Николай Радулов: Едрата организирана престъпност има чадър и борбата с нея става пред камерите

Аз приветствам акциите на прокуратурата и на МВР, когато са свързани с противодействие на наркотрафика и наркоразпространението. Това каза в обзорното предаване "Това е България“ на Радио "Фокус“ експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов. "Колкото по-често се провеждат такива акции, толкова по-трудно ще става наркоразпространението. И това ще обуздае до известна степен наглото разпространение на наркотици в градове като София, Пловдив, Бургас и Варна. Но тук се следва диалектиката на Хегел, че количеството ще прерасне в качество. Над 5000 проверки са направени, а заловената дрога е повече марихуана, а кокаинът е вкаран в словореда, за да звучи добре, но нито един от нас не е чул за големи количества хероин или кокаин, например в Студентски град, където е известно, че там е основното разпространение“.

Акцията, като че ли е насочена към самите разпространителите, заяви Радулов. "Крайният във веригата е заменим, той е консуматив, него го захвърлят много лесно. "Едрата организирана престъпност има чадър и борбата с нея става пред камерите. Интересното е, че главният прокурор, който е един български Фалконе, общо-взето е приключвал в битието си на прокурор всички дела със споразумение, което ме навежда на мисълта, че има някакво разбирателство между тези, които определят как да работи пазара и тези, които би трябвало да го унищожат“.

https://fakti.bg/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.