Нормализация на отношенията на Европа, САЩ, Япония и др. с Русия може да има след десетилетия

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/normalizaciya-na-otnosheniyata-na-evropa-sasht-yaponiya-i-dr-s-rusiya-mozhe-da-ima-sled-desetiletiya/26928 SvobodnoSlovo.eu
Нормализация на отношенията на Европа, САЩ, Япония и др. с Русия може да има след десетилетия

През 40-те години по радиото у нас е звучала песничка: "Рим, Берлин и Токио, верни във борбата, скоро ще наложат нов ред на земята". Не успяха, въпреки мощната подкрепа на България, която обяви война на САЩ и Великобритания.

Сега Путин вика, че настъпва нов ред на земята. Наши самородни мислители като Вацев в края на февруари миналата година викаха как до три дни ще падне Киев и светът ще се промени.

Да, промени се, но как?

Над 3 млн. руснаци избягаха в чужбина. Повечето им IT специалисти са сред тях. Това е най-голямата загуба, по-голяма от санкциите.

Русия е изключена от световната банкова система, не може да продава и злато, суровини. Блокирани са банкови сметки и конфискувани авоари и имущества.

Русия спря газа за Европа, с цел да я постави на колене. Само че тя се оправи, строи терминали, трайно загърбва търговията и доставките от Русия, борсовите цени на газа паднаха до нива преди войната.

Занапред дори да стига някакво количество руски газ и петрол до Европа през посредници, Русия ще го продава по-евтино от борсовите цени.

Европа с ускорени темпове се обръща към нови технологии и енергии, за да намали употребата на изкопаеми горива.

Русия може и да си произвежда нискотехнологични москвичи и лади, но може да внася електроника само от Китай, дронове от Иран и т. н. А заводите й за луксозни водки, ориентирани предимно за износ, фалират. В Иран и Китай не пият водка, още повече скъпа. И в Русия не пият скъпа, освен върхушката.

Китай се изхранва от пазарите на САЩ и ЕВропа и няма да се обърне срещу тях, нито може да ги замени с Русия. Индия също се изхранва от търговия със Запада. И в двете страни не са очаровани от войната на Путин и му го казват директно. Ос Москва-Пекин-Делхи или нещо подобно, не се очертава, по-скоро Москва-Минск.

Нормализация на отношенията на Европа, САЩ, Япония и др. с Русия може да има след десетилетия. Дори Путин да умре, абдикира или каквото там, властовите кръгове около Кремъл няма да отстъпят от окупираните територии, тоест и падане на санкции и нормализация скоро не може да очакваме.

Вместо алтернатива на САЩ и западния капитализъм, Русия стана нова Северна Корея, с авторитет на агресор, завоевател и разрушител на мирни градове.

Това е накратко новият световен ред.

Иван Бакалов

6 Коментара

баклава

преди 10 месеца

А защо й е на Русия изобщо да обръща внимание на фашистите от Запада. След десетилетия най вероятно запада ше е населен с всекакви раси, но не и бялата. Икономиката ше им е плачевна а в Русия ше се влиза с визи. Бъдещето на света е в Русия. И едва тогава народите ше заживеят дружно. Без запада и без шаш. А такива като теб ше измрат дотогава от злоба.

Коментирай

Много разочароващо -

преди 10 месеца

човек с претенции за анализатор да предлага такива елементарни пропагандни клишета. Подценявате четящите!

Коментирай

Янислав Геров

преди 10 месеца

Бакалов, Иванe, Докато американците возеха клоуна Володимир Зеленски със самолет, за да го покажат под шапитото на цирка с надписа "Конгрес" във Вашингтон, заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев отиде до Китай, където се срещна със Си Цзинпин като двамата потвърдиха укрепването на стратегическото партньорство между Русия и Китай във всички области.

Коментирай

Бай Иван

преди 10 месеца

За този имах по-високо мнение, а той се оказва, че е или един повърхностен случайник (в което ми е трудно да повярвам) или и той се е продал за грантове! Тоя, какво иска от Русия-тя седи и да гледа как доубиват руското население в Донецк и Луганск. Цели 8 години Русия прави какви ли не опити да реши проблема! На тоя искам да припомня, че първо имаше споразумение Минск-1, после споразумение Минск-2 в което гаранти бяха Германия и Франция (с една дума -гаранция Франция-нашия народ има исторически опит за тези гаранции). През този период бяха избити над 13 800 рускоговорящи от Донбас и Луганск (отделно в останалите области на Покрайна) И след всичко това да твърдиш, че Русия била агресор, след току що направените признания на Меркел и Оланд, че споразумението Минск-2 е било само за заблуда на руснаците, за да се подготви украинската армия да реши силово въпроса, се е направо нагло пренебрегване на интелекта на читателите!

Коментирай

Иванов

преди 10 месеца

Още един "анализатор " ми пропадна в очите. Абе Иване, утре ти е именния ден, ти четеш ли чужди анализатори. Как можа да определиш Вацев, най-добрия ни геополитик- самороден мислител. Как можа да направиш такъв просташки парелел, между Фашистка Германия и Русия, която се бори единствено в света срещу американската хегемония. Как бе, каква интелигенция имаме бе хора, всичко ли се продаде на англосаксонския диктат, всички ли останаха без грам човешко и национално достоинство. Болно ми е , страдам, един след друг интелектуалци се сриват в тинята. Няма да победи Запада, ИВАНЧО, избий си го това от главата. Западъд и най-напред Европа ще се срине, не в далечното бъдеще, сега. Такова просташко пренебрежение на Русия, типично за доказани зомбита. Смаян съм. Ела да те ограмотя бе човек, ела.

Коментирай

Джулия С.

преди 10 месеца

Смешен плач за Русия от г-н Никой. Бакалов, моли се да не се случва РФ да използва най-авангардните си оръжия защото със света ще е свършено. СВО явно не върви по план. Това е очебийно. Но то е защото руснаците се бият срещу общ и подъл враг - САЩ и ЕС! И въпреки това устояват! Не ги мисли тях. Те са и ще бъдат Ок защото са по-добрата, по-духовната част от човечеството. Те все още имат ценностна система за разлика от западняците. А ти поплачи за нашата родина. Тя е в окаяно положение и без перспектива да се измъкне от блатото, в което е затънала до уши.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.