Нормализация на отношенията на Европа, САЩ, Япония и др. с Русия може да има след десетилетия

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/normalizaciya-na-otnosheniyata-na-evropa-sasht-yaponiya-i-dr-s-rusiya-mozhe-da-ima-sled-desetiletiya/26928 SvobodnoSlovo.eu
Нормализация на отношенията на Европа, САЩ, Япония и др. с Русия може да има след десетилетия

През 40-те години по радиото у нас е звучала песничка: "Рим, Берлин и Токио, верни във борбата, скоро ще наложат нов ред на земята". Не успяха, въпреки мощната подкрепа на България, която обяви война на САЩ и Великобритания.

Сега Путин вика, че настъпва нов ред на земята. Наши самородни мислители като Вацев в края на февруари миналата година викаха как до три дни ще падне Киев и светът ще се промени.

Да, промени се, но как?

Над 3 млн. руснаци избягаха в чужбина. Повечето им IT специалисти са сред тях. Това е най-голямата загуба, по-голяма от санкциите.

Русия е изключена от световната банкова система, не може да продава и злато, суровини. Блокирани са банкови сметки и конфискувани авоари и имущества.

Русия спря газа за Европа, с цел да я постави на колене. Само че тя се оправи, строи терминали, трайно загърбва търговията и доставките от Русия, борсовите цени на газа паднаха до нива преди войната.

Занапред дори да стига някакво количество руски газ и петрол до Европа през посредници, Русия ще го продава по-евтино от борсовите цени.

Европа с ускорени темпове се обръща към нови технологии и енергии, за да намали употребата на изкопаеми горива.

Русия може и да си произвежда нискотехнологични москвичи и лади, но може да внася електроника само от Китай, дронове от Иран и т. н. А заводите й за луксозни водки, ориентирани предимно за износ, фалират. В Иран и Китай не пият водка, още повече скъпа. И в Русия не пият скъпа, освен върхушката.

Китай се изхранва от пазарите на САЩ и ЕВропа и няма да се обърне срещу тях, нито може да ги замени с Русия. Индия също се изхранва от търговия със Запада. И в двете страни не са очаровани от войната на Путин и му го казват директно. Ос Москва-Пекин-Делхи или нещо подобно, не се очертава, по-скоро Москва-Минск.

Нормализация на отношенията на Европа, САЩ, Япония и др. с Русия може да има след десетилетия. Дори Путин да умре, абдикира или каквото там, властовите кръгове около Кремъл няма да отстъпят от окупираните територии, тоест и падане на санкции и нормализация скоро не може да очакваме.

Вместо алтернатива на САЩ и западния капитализъм, Русия стана нова Северна Корея, с авторитет на агресор, завоевател и разрушител на мирни градове.

Това е накратко новият световен ред.

Иван Бакалов

6 Коментара

баклава

преди 1 година

А защо й е на Русия изобщо да обръща внимание на фашистите от Запада. След десетилетия най вероятно запада ше е населен с всекакви раси, но не и бялата. Икономиката ше им е плачевна а в Русия ше се влиза с визи. Бъдещето на света е в Русия. И едва тогава народите ше заживеят дружно. Без запада и без шаш. А такива като теб ше измрат дотогава от злоба.

Коментирай

Много разочароващо -

преди 1 година

човек с претенции за анализатор да предлага такива елементарни пропагандни клишета. Подценявате четящите!

Коментирай

Янислав Геров

преди 1 година

Бакалов, Иванe, Докато американците возеха клоуна Володимир Зеленски със самолет, за да го покажат под шапитото на цирка с надписа "Конгрес" във Вашингтон, заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев отиде до Китай, където се срещна със Си Цзинпин като двамата потвърдиха укрепването на стратегическото партньорство между Русия и Китай във всички области.

Коментирай

Бай Иван

преди 1 година

За този имах по-високо мнение, а той се оказва, че е или един повърхностен случайник (в което ми е трудно да повярвам) или и той се е продал за грантове! Тоя, какво иска от Русия-тя седи и да гледа как доубиват руското население в Донецк и Луганск. Цели 8 години Русия прави какви ли не опити да реши проблема! На тоя искам да припомня, че първо имаше споразумение Минск-1, после споразумение Минск-2 в което гаранти бяха Германия и Франция (с една дума -гаранция Франция-нашия народ има исторически опит за тези гаранции). През този период бяха избити над 13 800 рускоговорящи от Донбас и Луганск (отделно в останалите области на Покрайна) И след всичко това да твърдиш, че Русия била агресор, след току що направените признания на Меркел и Оланд, че споразумението Минск-2 е било само за заблуда на руснаците, за да се подготви украинската армия да реши силово въпроса, се е направо нагло пренебрегване на интелекта на читателите!

Коментирай

Иванов

преди 1 година

Още един "анализатор " ми пропадна в очите. Абе Иване, утре ти е именния ден, ти четеш ли чужди анализатори. Как можа да определиш Вацев, най-добрия ни геополитик- самороден мислител. Как можа да направиш такъв просташки парелел, между Фашистка Германия и Русия, която се бори единствено в света срещу американската хегемония. Как бе, каква интелигенция имаме бе хора, всичко ли се продаде на англосаксонския диктат, всички ли останаха без грам човешко и национално достоинство. Болно ми е , страдам, един след друг интелектуалци се сриват в тинята. Няма да победи Запада, ИВАНЧО, избий си го това от главата. Западъд и най-напред Европа ще се срине, не в далечното бъдеще, сега. Такова просташко пренебрежение на Русия, типично за доказани зомбита. Смаян съм. Ела да те ограмотя бе човек, ела.

Коментирай

Джулия С.

преди 1 година

Смешен плач за Русия от г-н Никой. Бакалов, моли се да не се случва РФ да използва най-авангардните си оръжия защото със света ще е свършено. СВО явно не върви по план. Това е очебийно. Но то е защото руснаците се бият срещу общ и подъл враг - САЩ и ЕС! И въпреки това устояват! Не ги мисли тях. Те са и ще бъдат Ок защото са по-добрата, по-духовната част от човечеството. Те все още имат ценностна система за разлика от западняците. А ти поплачи за нашата родина. Тя е в окаяно положение и без перспектива да се измъкне от блатото, в което е затънала до уши.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.