Няма да има ветрогенератори в морето, ГЕРБ ще гласуват „против“

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/nyama-da-ima-vetrogeneratori-v-moreto-gerb-shte-glasuvat-protiv/128138 SvobodnoSlovo.eu
Няма да има ветрогенератори в морето, ГЕРБ ще гласуват „против“

ГЕРБ няма да подкрепят законопроекта за възобновяеми източници в морето, който предстои да бъде гласуван на второ четене, въпреки че вече го подкрепиха на първо четене в парламента.

„Нашата партия взе решение да оттеглим подкрепата при второ четене на този законопроект. Нека ни убедят, че това не пречи на никой. Нека вие да ги посрещнете с цветя и рози, тогава ще ги подкрепим „, каза  Бойко Борисов на среща с представители на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите във Варна.

Вносител на спорния законопроект, който предизвика вълна от недоволство в морските общини, е Ивайло Мирчев от ПП-ДБ. От асоциацията обясниха, че са пътували през нощта за среща с Мирчев, но им казали, че той заминал спешно за Украйна.

„Перки няма да допуснем да има в морето! 69 гласа няма да гласуват за този закон“, заяви Борисов.

„Ние винаги сме били партия, която зелените енергии, чистите, те са винаги били водещи. И в същото време соларните паркове много ясно приехме закона може да се изграждат само на неплодородна земя. За да може всичко да се пази. Винаги соларите на първо място сме ги слагали да бъдат по хотели, сгради обществени, покривите, за да могат да помагат за енергията, която трябва“, каза Борисов.

Той направи препратка към „скандинавските сериали, където навсякъде има перки, перки, перки“. „Само че те нямат слънце…Но дяволът е в детайлите – колко близко са „перките“ до плажа, какъв е шумът. И затова днеска приехме нова ядрена мощност от 2 нови реактора на „АЕЦ „Козлодуй“, за да имаме тази балансираща енергия. Сиреч – слънцето ни е много важно, имаме по 300 дена в определени области“, беше обяснението на ГЕРБ защо променят позицията си.

https://obektivno.bg/

2 Коментара

Червената шапчица

5 months before

Ще му дадат на Боко 20 процента бакшиш и ще гласува правилно на второ четене. Боци е велик...

Коментирай

Неизненадан

5 months before

Отново гербаво спасение на родината....

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.