Няма да стъпя повече на Слънчев бряг заради Евгени с пълномощното от Киро

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/nyama-da-stapya-poveche-na-slanchev-bryag-zaradi-evgeni-s-palnomoshtnoto-ot-kiro/14612 SvobodnoSlovo.eu
Няма да стъпя повече на Слънчев бряг заради Евгени с пълномощното от Киро

Днес журналист, който е служител на информационния сайт Флагман.БГ, реши да заведе семейството си в Слънчев бряг, за да подкрепи туристическия бранш в неговите решаващи 40 дни до есента. Знаейки добре, че именно на Слънчев бряг, заради отсъствието на чужденци, ще намери достатъчно свободни шезлонги и чадъри, нашият колега се насочи именно към този плаж.

„Министър Ангелкова,

държа да знаете, че съм интелигентен човек, който днес не търсеше саморазправа и целта ми не бе да злепоставя българския туристически продукт. Отидохме на плажа, за да изкараме една спокойна неделя. Предпочетохме ивицата Слънчев бряг Юг с ясното съзнание, че наоколо големите хотели са празни и ще намерим добро посрещане. Видяхме обозначението на платената зона – по 4 лв. за шезлонг и чадър. До тук добре. Разгънахме един от все още неразтворените чадъри и се разположихме на шезлонгите. Около нас плажът бе пълен на 1/3. След около 40 минути, когато вече смятахме, че това е нашето място до края на сезона, се появи неидентифициран субект с жълта фланелка и сини гащета. Той каза, че трябва да напуснем чадърите и да се преместим някъде другаде.

Гледахме го втрещени – заради липсата на легитимация и заради звучащата крайно обидно заповед. След като се представих с журналистическата си карта, човекът заяви, че се казва Евгени и че тези шезлонги са резервирани. Имал пълномощно от концесионера Киро да бъде управител именно на тези плажни пособия в този отрязък от плажа. Попитахме „Не може ли да си платим, защо трябва да ни гоните, след като 2/3 от чадърите са свободни?”. „Не може, това са чадъри на "Империал Ризорт" и вие трябваше да прочетете”.

"Империал Ризорт" се оказа хотел, на който обаче Евгени не бил служител, но поддържал контакт със Стела, която можела да ни обясни защо не можем да останем под чадър с подобен надпис. Подчертавам, че чадърите не бяха разгънати и никъде нямаше ограждение, посочващо, че това са плажните пособия на хотел „Империал”. Евгени твърдеше, че под всеки чадър имало надпис, че е частна зона, но под нашия нямаше. Погледнах и останалите – подобен надпис липсваше.

Малко по-късно разбрах, че Стела, която можела да ни разреши да останем на място, била момиче от рецепцията на хотела. Е, преместихме се, но остана гадното чувство, че на плажа Слънчев бряг Юг управляват мутрите, не се виждат, но усещането ни не е погрешно.

Повече няма да стъпим в Слънчев бряг, министър Ангелкова. Заради отношението и защото сме нормални хора – с достатъчно доходи, част от които искрено искахме това лято да похарчим в Слънчев бряг. Не сме искали да минаваме гратис, а само малко добро отношение, поне малко.

А сега, министър Ангелкова, разпоредете на хотел „Империал” и на концесионера Киро да очертае ясно зоната за резервация, защото следващият път управителят Евгени може да не попадне на хора, като нас. И да Ви кажа, че никой нормален турист не чете рекламата върху чадърите”.

Флагман.БГ е готов да подкрепи и с други доказателства истинността на горните твърдения.

Автор: Флагман.БГ, Снимки: Флагман.БГ

Кой турист чете надписите върху чадърите? По тази логика би трябвало съседната група от чадъри да е резервирана за Wine Cooler Bubbles

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.