Объркващо е да си млад човек в днешно време. Наблюдавам поколението преди моето, което просто отказва да се раздели с илюзиите си

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/obarkvashto-e-da-si-mlad-chovek-v-dneshno-vreme-nablyudavam-pokolenieto-predi-moeto-koeto-prosto-otkazva-da-se-razdeli-s-ilyuziite-si/126648 SvobodnoSlovo.eu
Объркващо е да си млад човек в днешно време. Наблюдавам поколението преди моето, което просто отказва да се раздели с илюзиите си

Объркващо е да си млад човек в днешно време. Наблюдавам поколението преди моето, което просто отказва да се раздели с илюзиите си Готово е да сложи кръста на страната си на олтара на евроатлантизЪма, но не и да признае собствения си наивен инфантилизъм .

Не иска да погледне в очите истината, че Западът не е лелеяната Валхала на "борбата с корупцията". Сами по себе си европейските институции са корумпирани органи с посредствени и алчни кадри. И техните мечтани "механизми" са нищо повече от лъскава опаковка. 

За това вече има някакво ниво на осъзнатост. Но безумните идеологически клишета още са в употреба. Почти никой не казва откровено, че в България няма борци за ЕС и НАТО. "Демократичният" ни преход е външно решение. Точно както присъединяването към съветския блок след 44 г 

Но ако преди 44 г.партизаните са се борили с оръжия в ръка и риск за главите си, както и горяните след това, то никой не се е борил за т нар.евроатлантипчески пакт. И всякакви приказки за ориентации са дъвки за глупаци и наивници. 

Външната ни ориентация не е определена в България. И най-вероятно няма да се и промени отвътре. Но криминалната приватизация беше направена от български граждани. Загробващите концесионни договори бяха подписани от същите.

Те се отказаха от родното селско стопанство и допуснаха разграбването и унищожаването на високотехнологични индустрии. Това не го направи чужда държава или посолство. 

Направиха го български предатели Служещи на чужди посолства и фондации, но все пак го направиха те. Наложиха лобистките закони и разпродават българска земя. Наложиха модела - знаеш ли кой е баща ми и знаеш ли кой съм аз? 

Много е лесно да обвиниш САЩ, Русия или Германия за собствената си разруха. Но истината в, че каквото и да правят другите държави, не може да се случи без местните сервилни предатели. 

И понеже ме питаха доста хора как да се включат поне символично в исканията ни- пускам ви в коментар една петиция. Но напомням, че това е само символично. Алтернативите не се дават, а се извоюват!

Тодор Беленски

1 Коментара

Ана

преди 3 месеца

Много вярно и точно казано.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.