Обявиха национална стачка от понеделник! Готви се обсада на парламента, съдебните палати и всички сгради

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/obyaviha-nacionalna-stachka-ot-ponedelnik-gotvi-se-obsada-na-parlamenta-sadebnite-palati-i-vsichki-sgradi/14485 SvobodnoSlovo.eu
Обявиха национална стачка от понеделник! Готви се обсада на парламента, съдебните палати и всички сгради

Организаторите на протеста обявиха национална стачка от понеделник. Ще бъдат бъдат обсадени парламентът, съдебните палати, както и всички обществени и общински сгради в държавата.

Адвокат Николай Хаджигенов съобщи от трибуната на протеста:  „В понеделник, в 7 сутринта нека всички да се съберем  пред парламента, да изгоним депутатите. Целта на националната стачка е мирна. Събираме се в понеделник. Носете си нещо за ядене и застанете там, където ще пречим ефективно ва властта. Ще обсъдим не само парламента, а и съдебните палати в цялата страна. Ще обсадим всички обществени сгради. Седнете където можете. Никой не може да упражни насилие срещу вас. Снимайте. Помнете, че това е последната ви възможност да изгоним всички тях. Всички вън“, призова адвокатът. Той допълни още: „Добре сте дошли от цялата страна. Утре ще дадем указания как да се блокира всяка една сграда, гара, летище“.

Триото отрганизатори обявиха още, че всеки престъпник, бил той и главният прокурор, когато извършва престъпление, може да бъде задържан от граждани.

Те показаха и заповед за граждански арест на Иван Гешев.

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.