Опасният престъпник Емил Крокодила и шефът на Софийския затвор – опасно близки

Опасният разбойник мина на общ режим

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/opasniyat-prestapnik-emil-krokodila-i-shefat-na-sofiyskiya-zatvor-opasno-blizki/110494 SvobodnoSlovo.eu
Опасният престъпник Емил Крокодила и шефът на Софийския затвор – опасно близки

Опасният разбойник мина на общ режим

Оказва се, че опасният престъпник Емил Милев, по-известен като Крокодила, който бе осъден на 17.5 г. зад решетките през пролетта на 2020 г. за банковия обир в столичния квартал „Люлин“, е богопомазан от шефа на Централния софийски затвор – ст. комисар Емил Кордев.

 

В момента срещу Кордев върви проверка заради съмнителното толериране на разбойника. Причината, поради която работата му се гледа под лупа е допускането на журналисти зад дебелите стени на зандана, които направили интервю с Крокодила. Цялата тази дивотия била сътворена без знанието на правосъдния министър Крум Зарков, което е тотално погазване на правилата.

 

При нерегламентираната медийна изява на Милев, журналистите заснели фотоси и клипове в Централния софийски затвор, без министър Зарков да е наясно със случващото се.

Запознати издават, че двамата Емиловци са се „сдушили“, но така и не става ясно каква е причината за близостта им.  

 

Разпореденият в 5-а група бандит вече се радва на общ режим, вместо строг, което в Централния софийски затвор не се случва срещу усмивка… Този щедър жест му дава възможност да работи извън зандана, което за престъпник от неговия ранг е мечта.

По всяка вероятност Крокодила се е сдобил с „топла връзка“ със затворническия шеф, но през кого, предстои да се уточни.

 

Не е изключено Кордев да ухажва Емил Крокодила, за да спре да води дела срещу администрацията на затвора. Припомняме, че до момента ВИП бандитът има заведени цели 838 дела, което е своеобразен рекорд. Те са срещу разследващи полицаи, прокурори, съдии и журналисти.

 

Само срещу съдията от Апелативния спецсъд Галя Георгиева има заведени няколко искови молби. Десетки са и тези срещу съдиите от закрития вече специализиран съд, които бяха преместени в други магистратури.

Присъдата на Милев от пролетта на 2020 г. е от ВКС, според решението на който, той е признат за виновен.

 

Освен Милев по това обвинение на по 15.5 г. затвор бяха осъдени Едуард Павлов и Лазарин Лазаров, с първоначален строг режим.

Милев от години е в ареста по различни обвинения. С последното си решение ВКС указва, че долната инстанция отново трябва да разгледа делата по други обвинения за отвличане и грабеж на турски гражданин на АМ „Тракия“ през 2009 г. и два грабежа на бензиностанции – в Бухово и на бул. „Ботевградско шосе“ в София.

 

След магистралния грабеж, Милев влиза в престрелка с полицията по време на която е ранен в крака, твърдят разследващите. Впоследствие той се укрива при Павлов, с когото са осъдени за грабежа в „Люлин“ и се самолекува. Заради престрелката той е обвинен и в опит за убийство на полицай. Ако бе осъден по това обвинение можеше да получи и доживотен затвор, без право на замяна. Той обаче е оправдан по тези обвинения от спецсъда през 2018 г., след което апелативните съдии промениха решението и го осъдиха. Така се стигна до обжалване пред ВКС, който потвърди осъждането за грабеж на банков клон и върна останалите обвинения за ново разглеждане.

Източник: Уикенд

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.