От 90-те насам става нещо страшно

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/ot-90-te-nasam-stava-neshto-strashno/130457 SvobodnoSlovo.eu
От 90-те насам става нещо страшно

От 90-те насам става нещо страшно. 
Корпорациите напълно са овладели политическия, социалния, културния дори личния живот и здраве. 
Така наречената Демокрация не е нищо друго, освен политическо лицемерие, оръдие на тези корпорации да ни заробват, чрез данъци, да ни ограбват с работещи за тях закони. 
Вижте, че вече банките не са търговски дружества, като всяко едно друго предприятие, а стоящи над закона и задължителна част от живота ни! 
Дружествата, които ни продават услуги, свързани с физическото ни оцеляване - вода, енергия, отопление, също са със специален статут и над закона. Те не продават услуги, а ни заробват, чрез тях! 

Социалният ни живот пак се определя от корпорациите - какво ни се налага? - Консумирай, консумирай постоянно и каквото ние ти кажем/внушаваме! 
Децата сега не се възпитават да са личности, всичко се прави в екип, само колективните постижения са важни. Да си индивидуалист е вече равносилно на мерзавец. 
Културата - преди музиката, киното, художествените произведения бях плод на творчество, на вдъхновение и талант. Днес са резултат от маркетингови проучвания, от пазарни прогнози и зад тях вече не стои един гениален творец, а екип от продуценти и специалисти по маркетинг, реклама и продажби... 
Със спорта положението е същото - окончателно се отвратих от това, което сега наричат "спорт" след посещението ми на Олимпийските Игри в Лондон 2012 - най-големия тематичен мол. Спортистите не са върха на физическите постижения на човешкото тяло, а рекламни лица, продавачи на марки, консуматори на химия. 
Личната свобода, правото на избор, на собствено и свободно изразено мнение - моля? Къде има такова? Под благовидни извинения за борба срещу расизма, разни фобии, "политическа коректност" и други "ценности" на нас ни е забранено да мислим, да обичаме или да мразим, да се изказваме свободно! 

Подменят историята и ни задължават да повтаряме като папагали полуистини и зазубрени, безсмислени клишета. 
И Големият Брат постоянно те следи! С извинението за борбата срещу тероризма, институции и корпорации постоянно си пъхат носа в личната кореспонденция, под завивките ни, в живота ни. 
Родителите не могат да възпитават децата си повече в традиционните ценности - Обичай Бог, почитай семейството си, пази Родината! Не било редно ние да определяме религията на децата си, видите ли... Семейство? Че на кого му е нужно? По-лесно е да се живее по 2-3 години с тоя, оня, бракът само обърква свободата и намалява парите ни... А и не е задължително детето вече да има мама и папа - може и две мами, или двама бащи, пък защо не и 3-ма! Или мама да е с брада, а тати да си лакира ноктите и да се разхожда по прашки... 
Недай, Боже, пък да възпитаваме малките, че границите на Родината са свещени и неприкосновени, че езикът на дедите ни е безценен и всеки, който живее в страната ни, трябва да го говори и познава, да обича историята ни. Веднага ще ни обвинят в ксенофобия, расизъм, непризнаване хиляди права, накърняване на нечии африканско-азиатски чувства... 
Н€грит€ не са н€гри, а са афро-нещо си, нищо, че никога не са били в Африка. Цих@нит€ не са цих@ни, а са ром-и, може и водки да станат след няколко десетилетия, аз предвиждам, че и уискита е възможно.... 

Дори за собственото си здраве вече нямаме думата! Налагат ни какво и кога да си ваксинираме, нищо, че е доказано, че "ваксинациите" не предотвратяват, а ни разболяват, но пък носят сигурен доход от милиарди на корпорациите. 
Докторите вече не лекуват, а са дилъри на фармацевтичните гиганти, които чрез тях ни пробутват отровите си и допълнително ни разболяват, убиват... 
1% от населението контролират 90% от световните ресурси! 

Моите прогнози - Апокалипсисът е неизбежен, просто, защото това повече не може да продължава така. Ще стане като при потопа с Ной - всичко ще бъде пометено и ще се почне от нула. Никога до сега в човешката история не е имало повече "глобализация", лицемерие и лъжа, тотален и повсеместен контрол. Информацията вече не е свобода, а заробване! "Новият човек", създаден от 90-те насам не е нищо друго от един полу-идиот, безбожник, консуматор, манипулиран и управляван, за да служи на своите господари инженери. За това и не им изнася да познаваме, обичаме Бог, за това и се прави всичко възможно да се унищожи Християнството и ни заливат  с вълна от орки и фашаги.  

Mariela Nordell

4 Коментара

Тодоров

преди 4 седмици

Браво Мариела . Прочетох материала с удоволствие. Благодаря ти.

Коментирай

хамалин

преди 4 седмици

така е, има още нормални в бг

Коментирай

Дядо Йоцо

преди 4 седмици

Изгнили корени... Изгнили корени... Лежат в земята вече... Заровени отдавна... Във пръстта... Един народ... На гибел е обречен... С История... Изтрита от Властта..! И някой ден... Земята ще заплаче... За свойте дъщери и синове... Защото... Някой чужд, ще крачи... Върху мощите... На нейните царе..! На таз Земя... На таз Държава... Тихо се копае... Гроб... Властта... Която управлява... Народът си... Превръща в Роб..! Изгнили корени... Покрити с рани... В Земята - Българска... Лежат... Във таз Земя... Която храни... Тез... Които ѝ тежат..! Прост Народ... И Политици... От земята на предците си... Крадат... Власт... Изцяло от мръсници... На България... Бесилото предат.!!! Калоян Христов©️ (Chris Heart) 23.01.2024 London

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.