ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Шефът на "Автомагистрали" ЕАД е излязъл в отпуск

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/ot-poslednite-minuti-shefat-na-avtomagistrali-ead-e-izlyazal-v-otpusk/9516 SvobodnoSlovo.eu
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Шефът на "Автомагистрали" ЕАД е излязъл в отпуск

Изпълнителният директор на "Автомагистрали" ЕАД е излязъл в отпуск. Това коментира министърът на регионалното развитие Виолета Комитова на брифинг пред медиите.

Регионалният министър Виолета Комитова се е срещала с бившия изпълнителен директор на АПИ Георги Терзийски. Там те са обсъдили авансовите плащания, като Терзийски и е отговорил, че чрез тях се пестят пари.

Шефът на "Автомагистрали", считана за "гара разпределителна", взима над 10 000 лв. заплата

"Натъкнахме се на следния парадокс. 182 млн. лева се дадени на 25 фирми от "Автомагистрали" ЕАД, а дейностите, които тетрябва да изпълнят са останали в далечното бъдеще. Това е по групата обекти, наречени свлачища и срутища и укрепване на пътни платна", каза още регионалният министър Виолета Комитова на брифинг.

Комисия, свикана от Комитова, е съставила проверката и е работила само по документи, които "Автомагистрали" е предоставила. "Всички сте наясно на колко много места ние трябва да работим върху свлачища и срутища и укрепване на пътни платна. Извикахме на среща всички фирми, които са получили пари от дружеството, но нито една не се яви и нямам впечатления", обясни още тя.

На въпрос дали и директорът на "Автомагистрали" ЕАД Стоян Беличев ще бъде уволнен, Комитова каза, че това ще се реши след среща с него, а в момента Беличев е в отпуск.

https://eurocom.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.