ОВЦЕПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ" НА МАРА ЦЪНЦАРОВА

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/ovceproizvoditelite-na-mara-cancarova/53911 SvobodnoSlovo.eu
ОВЦЕПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ" НА МАРА ЦЪНЦАРОВА

В централната новинарска емисия на btV тази вечер "видната журналистка" Мария Цънцарова обяви въпросите, по които ще разговаря с Явор Гечев. И най-естествено спомена, че и проблемите на "овцепроизводителите" ще бъдат тема на обсъждане.

Мале мила, до такива абсурди ли стигнаха жълтопаветните кифли! Мисирките от екрана не са виждали овце! Нито овчари! И тия блондинки ще ми водят предавания за "положението на народа"!

Спомням си отговорите на американските ученици от мегаполисите на въпроса: къде се произвежда млякото? Бройлерите бяха отговорили: във фабриките за безалкохолни.

А може би Марината работа е като на селянката, която се погражданила в столицата и когато се върнала да посети родителката си, виждайки на двора една мотика, попитала: Ко й туй, ма мамо? 

Настъпила мотиката, дръжката я бамнала между веждите - и погражданената селянка изпищяла: що сте оставили тук тая мотика, бе, селяндури?

"Овцепроизводители"! Ашколсун, Марийке! Никога нямаше да се сетя как се произвеждат овце!

А ето що е написал големият ни възрожденски писател Любен Каравелов - не за овцете, а за "цънцарите" в повестта си "Мамино детенце":

„Не пущай свине на гумното си, не приемай гърци в къщата си, не затваряй кози в градината си и не калесвай цънцарин на сватбата си“  

Милена Върбанова 

7 Коментара

Крис

преди 1 година

Единственото, което мога да кажа, е, че се чудя как въобще някой ги гледа тези телевизии. Отдавна предизвикват у мен погнуса и непреодолими позиви за повръщане, така че не си го причинявам.

Коментирай

Ами всъщност темата изглежда доста актуална -

преди 1 година

в метафоричен смисъл - и защото не цели ли колонизирането ни, провеждано "с любезното съдействие" на политици-национални предатели тъкмо свеждането ни до безмозъчни овце... И не е ли агресивната и нискочела медийна пропаганда целенасочено съдействие на такава именно политика... Даже не питам... няма кого.

Коментирай

Синята барета

преди 1 година

А за яйцепроизводителите - нищо. Само не знам, това кокошките ли са или са хора. Най добре ще е да направим хибридни кокошки, които направо да снасят Фаберже ! Ти да видиш ! Прасепроизводителите ще гледат със завист. Онлайн обучението е виновно .

Коментирай

ИвайлоК

преди 1 година

Да внеса и аз своите "5 копейки" към темата: някога, по времето на развития соц, за овчарите бяха изковали термина "Оператор на биологични единици". Тогава се смеехме, но и "оператори" имаше, и овце имаше.

Коментирай

^^©Ω@

преди 1 година

ТУва нЯщУ кЪт' гУ видЬЪ, сменям канала!

Коментирай

Георги

преди 1 година

Това е тъпа овца,кво ше пита тоз тъпан.Ебаха майката на България.Всичко тръгна от циганина Костов

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.