ПАК ПИТАМ: КОЙ, ПО ДЯВОЛИТЕ, КАЦНА КРАЙ ТЪРГОВИЩЕ?

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/pak-pitam-koy-po-dyavolite-kacna-kray-targovishte/2372 SvobodnoSlovo.eu
ПАК ПИТАМ: КОЙ, ПО ДЯВОЛИТЕ, КАЦНА КРАЙ ТЪРГОВИЩЕ?

"Има ли изобщо някой, който се занимава с грандиозния скандал със самолета, кацнал на изоставеното летище край село Буховци, Търговищко?

Вече и дума не се обелва за разследването.

Натовското протеже Заков досега не е дало никакъв отговор на този въпрос и съвсем изчезна от екраните, като изтрито с фотошоп. А Рашков се занимава с бъдещото си назначение, което впрочем едва ли ще се състои, защото правителството ще падне дотогава.

Може би трябва да се обърнем към кмета на Буховци или към пъдаря на буховските бостани?

Каква е целта на този десант? Кои са пилотите? Какъв е бил товарът на самолета? Как той успя "нелегално" да прелети над седем страни, да зареди във Видин, да премине над цяла Северна България и да кацне край Търговище? Ясно е, че летците познават българската територия и са осведомени за изоставеното летище. Ясно е също, че не са се изпарили в природата, а някой ги е чакал и ги е откарал някъде във връзка с нещо.

А може да са дошли на гости на кмета за именния ден на балдъзата му, дори може би още ядат и пият в лятната му кухня, а пъдарят, вместо бостана ( любениците още са дребни като джанки ), варди рахатя на компанията с манлихера? Съвсем възможен и невинен сценарий, а Заков?"

"А може да е прелетяла Баба Яга на метлата си? Да, ама край Буховци не стои паркирана метла, а са-мо-лет.

Ако съм на твое място, веднага скъсвам със Столтенберг, защото нали уж НАТО се кле, че "ще пази нашето небе", пък самолетчето си прелетя като пеперудка над целия натовски източен фланг. Ето на това му се вика "отговорно пазене"!

Очевидно никога няма да получим отговор. И да се узнае нещо, то ще си остане "следствена тайна". Тактиката е мълчание, докато "инцидентът" се потули. Всяко чудо за три дни, а при ежеминутната честота на скандалите в България, този вече е на път да бъде забравен. Да, но случилото се не е инцидент, то е оглушителна плесница, с която ни се заявява, че всъщност нямаме държава."

Милена Върбанова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.