ПЪРВА ПРОЛЕТ ВАРНА ЩЕ ПОСРЕЩНЕ С КОЛЕДНА УКРАСА, ЗАРАДИ АБСОЛЮТНАТА МАЛОУМЩИНА И БЕЗУМНА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ НА ПП/ДБ КМЕТА БЛАГОМИР КОЦЕВ И ЗАМЪТ МУ ДИАН ИВАНОВ!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/parva-prolet-varna-shte-posreshtne-s-koledna-ukrasa-zaradi-absolyutnata-maloumshtina-i-bezumna-nekompetentnost-na-ppdb-kmeta-blagomir-kocev-i-zamat-mu-dian-ivanov/128033 SvobodnoSlovo.eu
ПЪРВА ПРОЛЕТ ВАРНА ЩЕ ПОСРЕЩНЕ С КОЛЕДНА УКРАСА, ЗАРАДИ АБСОЛЮТНАТА МАЛОУМЩИНА И БЕЗУМНА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ НА ПП/ДБ КМЕТА БЛАГОМИР КОЦЕВ И ЗАМЪТ МУ ДИАН ИВАНОВ!

Невчасовият варненски кмет Благомир Коцев пак манипулира и излъга обществеността във фейсбук, как, видите ли, не били заложени средства в договора за демонтаж на коледната украса на града и той, милият, нямало да разхищава бюджетни средства и как, видите ли, извъндоговорното й отстраняване би струвало 150 000 лв.

Даже дава пример:  „ …това е като да строиш къща и в офертата на строителя да няма сваляне на скелето. Това е нещо, което наследихме от предходната администрация“!

Пак предходната администрация му е виновна!

Сега АФЕРА да ви разясни и даде безплатна консултация на „топ юриста“ – зам.-кметът на Коцев, Диан Иванов, който още е на работа, а трябва да бъде отстранен поради несъвместимост.

Не липсата на заложени средства за сваляне на украсата е причината, а некомпетентността на Благомир Коцев и частния му адвокат Диан Иванов, когото назначи за заместник-кмет са причина до ден днешен коледната украса да „краси“ града и така ще бъде до края на месец март.

Първа пролет ще посрещнем с коледна украса.

Община Варна има сключен рамков договор с  Рег.№  РД23008834ВН/25.04.2023 г. , с предмет:  „Техническа поддръжка и ремонтно-възстановителни работи на улично и парково осветление, ефектно, архитектурно осветление и коледна украса на територията на община Варна“.

В този договор потенциалните изпълнители са четири фирми. Въз основа на потребностите на Община Варна в рамките на определената сума, за съответната услуга, през съответната бюджетна година, възложителят провежда вътрешно конкурентен избор за сключване на договори по обществена поръчка по съответните зони поотделно за срок до 12 месеца, като прилага условията на рамковото споразумение.

Възложителят изпраща покани до всички страни от рамковото споразумение, след което извършва класиране на тези от тях, които са представили оферти по съответните заложени критерии.

Ето това е накратко.

Как са действали невчасовите Благомир Коцев и Диан Иванов относно коледната украса?

Когато встъпва в длъжност през месец ноември  2023 г., като кмет на община Варна,  Благомир Коцев  (Диан Иванов ) възлагат на избраната фирма само монтаж на наличната коледна украса и допълнителните елементи. Това се случва през. ноември 2023 г.

А той тогава не е ли видял и прочел, че възлага само за монтаж на украсата?

Явно не, защото хабер си нямат от провеждане на обществени поръчки.

Ако беше прочел договора щеше да е наясно, че следващата стъпка е да се изпратят покани до фирмите за избор на изпълнител между тези четири фирми  за демонтаж на коледната украса. Т.е. няма проблем една фирма да монтира, а друга да демонтира коледната украса. За това се прави поръчка и има заложени критерии съгласно ЗОП за избор на изпълнител. А не да разтяга локуми и лъжи, че в договора нямало заложени средства за демонтаж.

И още нещо важно: средствата за монтаж на украсата са заложени в бюджета за 2023 г., а средствата за демонтаж  в зависимост от времето кога точно се сключва договора може да са заложени в бюджета за съответната година или следващата, като преходен остатък.

Каква е истината за демонтажа на коледната украса и от къде идва забавянето.

От ноември месец 2023 г. документацията с подготвените покани  за изпращане до потенциалните изпълнители за демонтаж на коледната украса е отлежавала на бюрото на Благомир Коцев (Диан Иванов), защото хал хабер си нямат от ЗОП и защото нищо не подписва Коцев, ако не му нареди частния му адвокат.

След като се вдига шум, защо още не е демонтирана коледната украса, чак тогава се сещат, че не са провели поръчка, защото няма кой да разпише и задвижи процедурата.

Преди няколко дни са изпратени поканите до фирмите. Има технологично време и срокове, които трябва да се спазват съгласно нормите на ЗОП и чак тогава ще се сключи договор и ще има възлагане за демонтаж на коледната украса.

Вместо да лъже и оправдава с предходната администрация, нека Благомир Коцев да отговори на следните въпроси:

На коя дата са изпратени поканите до фирмите?

Благомир Коцев ли е резолирал необходимите средства за 2023 г. за монтаж на украсата?

Не е ли видял, че средствата са само за монтаж на украсата?

Защо своевременно Диан Иванов в чиито кабинет е отлежавала документацията и в чиито ресор е общинско предприятие инвестиционна политика не е предприел действия на време за изпращане  на поканите до четирите фирми от рамковото споразумение?

Ето тази е истината за коледната украса на гр. Варна,  а не сълзливия и оправдателен пост, който е писала Пепа пиарката на стената на кмета Благомир Коцев.

„На калпавата ракета, космосът и е крив! На неграмотния юрист, законът му е виновен!“

Afera.bg

1 Коментара

Ххахахха

преди 2 месеца

Все ми е едно, дали стои украсата. Но тази пача обикновено пише срещу заплащане, явно сега са я наели герберасите.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.