ПОЧНА СЕ! ПОЧНА СЕ С ВЪЗВАНИЕ, КАТО ПРИ БЕДСТВИЕ! УЖАС!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/pochna-se-pochna-se-s-vazvanie-kato-pri-bedstvie-uzhas/116094 SvobodnoSlovo.eu
ПОЧНА СЕ!  ПОЧНА СЕ С ВЪЗВАНИЕ, КАТО ПРИ БЕДСТВИЕ! УЖАС!

Може да бъде изображение с 3 души и текстово съобщение

Кметът Пенчо започва предизборната вакханалия с... Възвание?! Боже мили!

Група от 84 запорожци възваха "всички, които като нас милеят за Русе, да подкрепим своя кмет... и това честно, новаторско, прозрачно и динамично управление да продължи". Забележете, не казват ефективно и полезно за града и хората управление (защото то далеч не е такова и не би могло да е такова), ами "новаторско" и "динамично", което нищо не значи, новаторските и динамични действия могат да са и разрушителни и престъпни, а "честно" и "нечестно", като характеристики на кметската власт, си е прогимназиален малоумен тъпизъм, за "прозрачността" не ми се ми се мисли, напомня ми за овехтялите горбачовски "гласност и перестройка" отпреди 35 години.

Възвание, кскто всички по-образовани хора знаем, се прави по време на бедствие, война и т.н., например за спасяване на обществото, зов, призив за решаване на изключителен проблем, за въстание и др. Вижте възванието на Софроний Врачански към българския народ от 1810 год., вижте долу възванието на Христо Ботев преди Старозагорското въстание, вижте възванието за Априлското въстание...

Не се прави възвание само за да посочиш, че група твои хора все комунисти, боксьори, певици, хореографи, щангисти, селскостопански специалисти, ветеринари, плувци, гребци и др.) са се подписали някъде.

Виж в Речника думата (копи-пейст):

възва̀ние, мн. възва̀ния, — съществително име, среден род; Значение - призив; зов; обръщение към обществото по време на война, при бедствие, мобилизация; Синоними - призив, обръщение, зов, апел, прокламация, позив, манифест, приглашение, покана, повик, повикване, призоваване...

Колко е опасно да си прост!

А да искаш да управляваш на всяка цена си е психично разстройство, проблемът е медицински.

Акад. Петър Иванов

3 Коментара

neli.koleva66

преди 7 месеца

Пропуснала съм това ''Възвание...'', но П. Милков няма да повтори мандата си. Това е човек със съмнителен морал, неуправляващ добре администрацията си, общуващ със гражданите предимно ч/з Фейсбук... Не бих гласувала за такъв човек!

Коментирай

Борис

преди 7 месеца

Абе,Академико-глупако!Що се не гръмнеш?

Коментирай

ГРАЖДАНКА

преди 7 месеца

Този кмет е крайно вреден за града и трябва да си ходи по най-бързия начин. Казвам го като човек, който в работата си се сблъсква с неговите решения и абсурдни идеи. Не че и предишните кметове не крадяха и бяха цвете, но този е толкова прост и нагъл, че нямам думи. Голяма част от хората в града не го подкрепят, и ако няма "ала-бала" на изборите, не мисля че ще спечели!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.