Положителното от вчерашния ден е, че хора с тотално различни виждания бяхме на площада един до друг

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/polozhitelnoto-ot-vcherashniya-den-e-che-hora-s-totalno-razlichni-vizhdaniya-byahme-na-ploshtada-edin-do-drug/113557 SvobodnoSlovo.eu
Положителното от вчерашния ден е, че хора с тотално различни виждания бяхме на площада един до друг

Няколко думи и повод за размисъл за вчерашните събития. Понеже не обичам да хвърлям някакви твърдения с прекомерна доза убеденост, ще се изразя с конкретни и ясни въпроси. 

Защо протестиращите с флагмани и основни лица политици от ПП и ДБ обявиха демонстрацията си именно за сряда, два дни след като ние бяхме заявили нашето събитие? Вярно, не в общината, защото нашата цел е показване на гражданско неподчинение.

На второ място защо развяваха толкова украински знамена и такива на ЕС, а имаше само една жена от тяхна страна с българско? И защо повтарят, че тук не е Москва, ама не казват също, че не е Вашингтон или Брюксел? 

Третият въпрос вече е към колегите от медиите. Защо представяте нашата демокрация като партийна на Възраждане, при положение, че нямаше нито един депутат от партията при нас, а от друга страна не твърдите това за другия протест, на който очевидно бяха половината ПГ на ПП и ДБ? 

Четвъртият въпрос вече е към Румен Радев. Как успяхте, господин президент, да обърнете срещу себе си две групи от българското общество със съвсем различни позиции? 

И понеже една жена вчера ме пита - "абе защо критикувате Радев" , ще отговоря обстойно. Президентът беше надежда за най-много българи.. Заради неговото решение да ги направи министри, се пръкнаха в политически план Киро и Асен.

После ги нарече шарлатаните, но какво от това? В следствие от решението на Радев да бута Бойко с тези неможачи, предадоха българите в Македония, ускориха процеса на влизане в еврозоната и доубиват енергетиката ни .

Същите доближават и България до конфликта в Украйна. И на мен ми е симпатично говоренето на Радев, но аз оценявам политиците според действията и постигнатото Дори няма да споменавам, че неговата правителство ни наложи сертификати все едно сме зеленчуци.

Положителното от вчерашния ден е, че хора с тотално различни виждания бяхме на площада един до друг..За първи път след протестите срещу Борисов. Замислете се докъде ни докарахте, генерал Радев. Вървите уверено по стъпките на Борисов. 

Понеже и той го играеше голям балансьор. Българите отдавна сме го казали "От два стола на земята". Сега е време разделно, защото моментът е исторически.Ще се реши основният въпрос дали България ще се управлява отвътре или ще продължи да бъде чужда подмандатна територия. И тук място за равновесия няма. Или с едните или с другите. Както Левски е казал - или с нас и народа или при черните души!

Тодор Беленски

5 Коментара

Стрелец

преди 2 месеца

Драги ми смехурко, колаборацията ви с ГЕРБ е видна вече с просто око. Преговаряте не, ами се пазарите с тях за кметски и заместник кметски места в големите градове, за дирекции, за комисии, с две думи за участие в консумирането на власт. Посягате в името на това участие и към президентството. Ако не знаете - процентите ви /и броя депутати/ се дължат не на ваши успехи, а на компрометирането на всички останали, включая БСП. Но винаги идва часът на ГОЛЕМИЯ.

Коментирай

Фйкггхкккк

преди 2 месеца

Какъв си ти, бе, шебек?...... Името не можеш да си напишеш, мижави протести и инфантилни анализи ще правиш. Тъпак. Загубеняците депутати, министри, партийни лайнари, отклоняват вниманието на хората от дементното им присъствие с цел една-кражбки......

Коментирай

Милена Върбанова

преди 2 месеца

Не виждам вищо "положително" в това. Положителен е само тестът за глупост.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.