Пощенска картичка на Борисов за 6 млн. или вместо лъв на герба - свлачище

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/poshtenska-kartichka-na-borisov-za-6-mln-ili-vmesto-lav-na-gerba-svlachishte/12009 SvobodnoSlovo.eu
Пощенска картичка на Борисов за 6 млн. или вместо лъв на герба - свлачище

Крайно време е да махнем гордия балкански лъв от герба и знамето си и да нарисуваме на негово място едно свлачище! Пъстро, внушитено и красиво, като взето от пощенска картичка! Това написа журналистът Любо Кольовски.

Вижте поста му във фейсбук:

"Свлачищата и срутищата съдържат в себе си специална и дълбока символика, когато са съотнесени към политическия живот у нас и управлението на свличащата се България. "В района на ремонтирано за 6 млн. лв. свлачище, намиращо се в средата на пътя за Рилския манастир, е паднала огромна скала. Временно на място беше разположен полицейски патрул, който връщаше обратно всички пътуващи към манастира."

На 29 декември, по-малко от две седмици към днешна дата, премиерът Бойко Борисов написа във Фейсбук, че каквото е било обещано да се направи за Рилския манастир, е вече изпълнено. ''Искам тук да е като картичка, като дойдат хората да се поклонят на тази Света обител, да няма неизкусурено нещо'', заяви министър-председателят, цитиран от БГНЕС. Укрепителните дейности започнаха в края на юни и включваха възстановяване на пътната настилка по участъка. ''С близо 6 млн. лв. бе завършено укрепването на срутището по пътя за светата обител. Осигурили сме и 1,62 млн. лв. за изграждане на пречиствателна станция за отпадните води."

Крайно време е да махнем гордия балкански лъв от герба и знамето си и да нарисуваме на негово място едно свлачище! Пъстро, внушитено и красиво, като взето от пощенска картичка!

Любо Кольовски

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.