Позиция на Kaufland България като право на отговор под материала: Изгонен пенсионер от магазин

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/poziciya-na-kaufland-balgariya-kato-pravo-na-otgovor-pod-materiala-izgonen-pensioner-ot-magazin/12836 SvobodnoSlovo.eu
Позиция на Kaufland България като право на отговор под материала: Изгонен пенсионер от магазин

Здравейте, Във връзка с ваша публикация от 13.11.2020 г. със заглавие „Изгонен пенсионер от магазин: Какво като се заразя, не ми остава много”, моля да публикувате следната позиция на Kaufland България като право на отговор под материала:

Във връзка със създалата се на 13.11.2020 г. ситуация на паркинга на хипермаркет Kaufland в гр. Кюстендил, бул. „Македония“ 10, търговската верига предприе незабавна вътрешна проверка и внимателен преглед на записа от охранителните камери на обекта.

В резултат бихме искали да направим следното разяснение: Към 15:55 часа възрастен мъж е пожелал да влезе в обекта, за да пазарува. Достъпът му е бил отказан в стриктно изпълнение на заповедта, издадена от Министерството на здравеопазването на 12.11.2020 г., която към конкретния момент от деня гласи, че възрастни хора на и над 65-годишна възраст могат да пазаруват само във времевия диапазон между 8:00 и 10:00 часа сутринта.

Вследствие от отказа на достъп с оглед неговата безопасност, клиентът демонстрира недоволство, като ляга на земята.

Екипът на хипермаркета реагира мигновено, като осигурява стол и е в готовност да извика линейка, в случай, че клиентът заяви, че има нужда от медицинска помощ. Полиция пристига на място вследствие на обаждане на страничен наблюдател, който не е част от екипа на Kaufland. Екипът на търговската верига е бил на разположение през цялото време, за да съдейства на възрастния господин.

Бихме искали да подчертаем, че Kaufland България винаги сътрудничи на институциите и изпълнява стриктно техните заповеди и предписания с цел ограничаването на вируса.

Компанията подхожда с необходимото уважение и отговорност към всеки, а действията й са продиктувани на първо място от мисълта за здравето и безопасността на всеки клиент и служител

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.